Opdag Østeuropa: Krakow, Prag og Budapest

Tænker du på at tage på en europæisk storbyferie, er det måske ikke lige Østeuropa, der står øverst på listen. Selvom Krakow, Prag og Budapest endnu ikke kan prale af at have samme popularitet som London og Paris, så er Danmark og resten af verden begyndt at få øjnene op for de østeuropæiske storbyer og alt det, de har at byde på.

Vi har håndplukket disse tre skønne storbyer, der har vundet vores hjerter med deres mad, imponerende arkitektur, musik, teatre, historie – vi kunne blive ved. Der er meget at udforske, og for få penge kan du få opfyldt dine ønsker til den perfekte storbyferie. Læs med her, og bliv klogere på, hvad der lige gør Krakow, Prag og Budapest til noget ganske særligt.

Turen går til historiske Krakow  

Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är Rynek-Glowny-market-square-and-Saint-Marys-Basilica-Krakow-475234688-1024x693.jpg
iStock: Markedsplads Rynek og St. Mary’s Basilica i Krakow, Polen

Vi begynder i Polen. Polens hovedstad er Warsawa, og selvom Warsawa også er en populær rejsedestination, så er Krakow en by, der er umulig at komme udenom. Turister valfarter hvert år til den polske storby, og det skyldes i høj grad byens rige historie og betagende arkitektur. Byens historiske centrum er på UNESCO’s Verdensarvsliste, og du kan her ikke undgå at suge historien til dig, når du går hen over den historiske markedsplads Rynek.

iStock: Jødisk kvarter i Krakow, Polen

Krakow spillede en central rolle i Anden Verdenskrig, da det blev hovedstad i den tyske administrationsenhed “Generalgouvernement”. Derfor vil du kunne finde museer og adskillige mindesmærker fra krigen. Når du trænger til en pause fra seværdighederne, så er der selvfølgelig også et væld af caféer og restauranter, hvor du kan slå dig ned med en god kop kaffe og smage på lokale delikatesser.

Nyd en betagende udsigt i Prag 

iStock: Den Gamle Bydel i Prag, Tjekkiet

Så bevæger vi os lidt længere sydpå. Nemlig til Tjekkiets hovedstad, Prag. Prag er i høj grad kendt for historiske seværdigheder, fantastisk (og billig) øl, kunst og litteratur. Prags gamle bydel er på UNESCO’s eftertragtede Verdensarvsliste, og i den gamle bydel finder du blandt andet Det Astronomiske Ur og Václav-pladsen. Går du over Karlsbroen, kommer du til Prague Castle, der er et af de ældste slotte i Europa.

iStock: Prag, Tjekkiet

Prag er fyldt med små udkigsspots, hvor du kan nyde udsigten over byen. Prag er en af de byer, der er skøn at besøge, hvad enten solen skinner, eller det er koldt og regner. Der er et væld af hyggelige restauranter, der serverer lækre retter til billige penge. Hvis nu solen skinner, er der ikke noget bedre end at slå sig ned på en bænk ved floden Vltava og nyde en god øl eller kaffe – og måske en lækker tjekkisk dessert?

Selvforkælelse i fortryllende Budapest 

iStock: Fishermen’s Bastion i Budapest, Ungarn

Sidste stop er Ungarn og landets hovedstad, Budapest. Her kan du blandt andet besøge verdensberømte monumenter som Fisherman’s Bastion, hvorfra du har en storslået udsigt over byen, og du kan forkæle dig selv med en tur i de termiske badehuse. Er du vild med spa og savner lidt selvforkælelse i hverdagen, så er et besøg i et af Budapests termiske badehuse et absolut must!

iStock: Parlamentet i Budapest, Ungarn

Budapest er selvfølgelig også andet end spa. Der er en masse at se og opleve. Donau-floden løber gennem byen og deler byen i henholdsvis Buda og Pest. Her kan det varmt anbefales at hoppe ombord på en båd. Du sejler blandt andet forbi Buda-slottet og Parlamentet. Du har dermed en skøn mulighed for at se en masse af byens berømte bygninger. Når sulten melder sig, skal du heller ikke lede længe. Der er et væld af restauranter, der blandt andet serverer de traditionelle ungarske simreretter.

Skal næste ferie gå til Krakow, Budapest eller Prag?

Hos Secret Escapes finder du håndplukkede hoteller – udforsk vores aktuelle tilbud her

Østeuropa og resten af Europa er rig på fantastiske byer og kultur. Hvis du gerne vil blive klogere på alle de mange lande og blive inspireret til din næste ferie, kan du også gå på opdagelse i vores andre rejseguides, hvor du kan læse mere om 5 storbyer der er gode at besøge om vinteren, Europa springer ud i foråret og Rejseguide til smukke Kroatien med mere….

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*