Spansk Renessanse

Evigunge Spania har vært en feriefavoritt for nordmenn i generasjoner, men landet mange forbinder med ‘Syden’ er så mye mer enn sol og strand. Fra dramatisk natur, kulturelle hotspot til kulinariske fristelser, har Spanias regioner noe for enhver. La oss ta deg med på en rundreise, hvor vi utforsker syv spennende regioner og ser på hva landet på den Iberiske halvøy har å by på. 

Madrid

Madrid

Spanias største by og hovedstad, Madrid, ligger ganske så midt i landet, og med sine rundt syv millioner innbyggere, myldrer byen av liv og røre. Her kan du virkelig få velge og vrake i museer, som f.eks. Prado og Reina Sofia, arkitektoniske perler som Det kongelige palass og koselige kafeer og parker. Madrid byr på spansk sjarme så det holder, med sine mange tapasbarer og koselige distrikt. Ta f.eks turen til La Latina, hvor du kan ta inn på en cantina og nyte tradisjonell og smakfull mat og drikke. 

Baskerland

I det nordlige spania, hvor Atlanterhavet slår i mot det bølgende landskapet, ligger Baskerland.

Et friskt pust av et sted som er kanskje mest kjent for sine to unike byer; surfebyen San Sebastian og moderne Bilbao. Sistnevnte huser det spektakulære Guggenheim museet. Baskerne har sitt eget eldgamle språk, ulikt noe annet europeisk språk, men frykt ikke, de fleste snakker også spansk eller engelsk. Drar du hit kan vi anbefale en tur til stranden La Concha og den lille øya Santa Clara, hvor du får spektakulær utsikt over San Sebastian. Et annet must er selvsagt å prøve den lokale versjonen av tapas, pintxos, som ofte serveres på et stykke brød med deilig sjømat, i lekre sauser. 

Guggenheim museet, Bilbao

Kanariøyene 

Drøyt 30 km fra det afrikanske fastlandet, ligger de spanske kanariøyene. Åtte til sammen, men de mest kjente og kjære øyene er Gran Canaria, Lanzarote, Tenerife og Fuerteventura. Med sitt milde klima året rundt og spennende vulkanske landskap, er det ikke rart at disse fortsetter å være feriefavoritter år etter år. Kanariøyene lokker til seg soldyrkere fra hele verden, noe som gjenspeiler seg i myriaden av forskjellige restauranter og smaker. Er du i midlertidig mest interessert i kanarisk mat, anbefaler vi å prøve retten conejo en salmorejo (marinert kanin) eller desserten bienmesabe (kake av honning og mandel). Er du av typen friskus bør du sjekk ut Drago Park, med dine vakre planter og trær eller dra til nasjonalparken Teide, hvor den aktive vulkanen med samme navn skuer ut over havet. 

Drago Park

Katalonia

Katalonias vakre hovedstad Barcelona, er en by som mange kjenner. Vi vil likevel påstå at byen som er kjent for sine langstrakte strender og arkitekten Antoni Gaudí sine kreasjoner, kan fortsatt by på overraskelser og nye opplevelser. Hvorfor ikke ta våren eller tidlig høst i Barcelona? Da unngår du de største turistmassene og kan slentre rundt i de koselige smugene i Barrio Gotico nesten for deg selv. Er du glad i cava? Da kan vi ønske deg velkommen til cavaens region. Nyt den sprudlende vinen på en lokal bar eller dra på cava-smaking. Har du lyst til å oppleve noe helt spesielt, bør du ta turen til Montserrat, en fjellkjede med tilhørende Benediktiner-kloster oppe i fjellene, en god time med tog fra Barcelona. Her kan du meske deg med lokal mat og drikke – og ikke minst en uimotståelig utsikt. 

Casa Batlló

Balearene

De spanske øyene i Middelhavet lokker tusenvis av nordmenn på ferie hvert år, men Mallorca, Formentera, Ibiza og Menorca har mer å by på enn familievennlige hoteller og utsvevende natteliv. Ibiza har lenge vært partyøya numero uno, men det man ofte ikke tenker på er at øya har mange flotte små badeviker og grøntområder, perfekt for alle som er glade i å gå på tur – langt fra festene på Playa d’en Bossa…

Mallorca har sakte med sikkert kastet fra seg grøftefyll-stempelet og kan nå skilte med både økoturisme og gourmetmat (men charterturismen lever fortsatt altså!). I likhet med Ibiza har også Mallorca vakker natur som man kan oppleve til fots, fra sykkelsete eller kanskje leier du en bil? Se Mallorca i et nytt lys og oppdag olivenlunder, småbyer og private strender. 

Andalusia

Velkommen til Spanias sørligste region og ikke minst velkjente Costa del Sol. I Andalusia finner vi de spennende byene Sevilla, Malaga og Granada, som alle har sin unike karakter og vel verdt et besøk. I Granada kan man fryde seg over den spennende mauriske historien og arkitekturen som finnes i byen. Besøk også det UNESCO-listede palasset Alhambra, med røtter tilbake til 889, hvor både sultaner og spanske kongelige har satt sine spor.  

I Sevilla anbefaler vi at du finner en ikonisk flamenco-bar og opplev den energiske dansen på nært hold. Nyt også lokale delikatesser som Pata negra-skinke, gazpacho eller boquerones med oliven, for i Andalusia skal du ikke lete lenge etter spennende smaker. En annen bonus er at regionen har cirka 320 soldager i året, så reiser du hit, er du nesten garantert en deilig solfylt ferie. 

Alhambra

Valencia

Med over 500 km kystlinje er det ikke rart at Valencia er en favoritt blandt badeglade nordmenn. Byen Valencia kan skilte med et yrende kulturliv, futuristiske bygninger, museer i verdensklasse og selvsagt et spennende natteliv. Lillebror Alicante er for mange synonymt med sol og bading, men også her kan man dra på sightseeing til f.eks. borgen Castillo de Santa Bárbara, og nyte en velfortjent utsikt over byen ved ankomst. De lokale lar deg ikke glemme at det var her paellaen oppsto, noe som resulterer i mange lekre variasjoner på de lokale restaurantene. 

Prince Felipe Science Museum

Frister det med en tur til Spania? Finn det perfekte hotellet til turen på vår side

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*