Sydøstasiens magi

Det er ikke alle her i Danmark, som er lige begejstrede, når vinteren begynder at gå os i møde – det er Sydøstasiens popularitet i vintermånederne et godt bevis på. Vi tænker, at det ikke kun er de lune temperaturer, der er skyld i populariteten, for varme kan man få mange steder på kloden, mens vinteren raser i Danmark. Derfor ser vi her lidt nærmere på, hvad det er, der gør Sydøstasien så tillokkende. Området byder på mange fantastiske destinationer, og vi tager udgangspunkt i tre af dem; Thailand, Vietnam og Bali.

iStock: Pu Luong, Vietnam

Kultur

På en rejse til Sydøstasien venter store kulturoplevelser, der skiller sig ud fra det som hverdagen byder på hjemme i lille Danmark. I Thailand er hovedreligionen buddhisme, og det betyder blandt andet, at du kan finde et væld af fantastisk smukke buddhistiske templer i landet. I Vietnam er landets historie virkelig interessant, hvor bygninger fra kolonitiden giver et strejf af Europa i byerne, mens monumenter, museer og andet bevidner om forfærdelige, men rørende, historier fra Vietnamkrigen. På Bali er det et must at opleve traditionel dans, hvor dramatiske historier udtrykkes med kroppen.

iStock: Sukhothai Historical Park, Thailand

Maden

Pad thai, phở og kyllinge-satay… chancen for, at du nærmest kan smage disse retter, når du læser dette, er nok ret stor, for de er også voldsomt populære i vores del af verden. Og det er ikke uden grund, for de smager fantastisk! Og så er der altså bare noget helt særligt over at spise retterne i deres autentiske omgivelser, hvor de er tilberedt af lokale og friske råvarer. Mums!

iStock: Thailand

Naturen

Bjergtagende grotter, kuperet jungleterræn og rismarker samt vandfald er noget af det, der venter dig i den sydøstasiatiske natur. Tag på en guidet tur ud i bjergene, og oplev den old school livsstil folket i små bjerglandsbyer fører, eller dyk ned under havets overflade og udforsk en helt anden verden af liv. Få inspiration til, hvad du vil se fra UNESCO’s Verdensarvsliste, som blandt andet har Huai Kha Khaeng Wildlife Sanctuary i Thailand og Ha Long Bay i Vietnam på listen.

iStock: Højlandet i Sapa, Vietnam

Klimaet

Sydøstasien er kendt for sit tropiske klima, som kan virke meget tillokkende for os danskere – men husk på, at destinationerne også har perioder med regntid. Den kraftige regn falder dog hovedsageligt i sommermånederne. Det er generelt varmt og solrigt, mens det er allermest koldt og mørkt hjemme i Danmark. Thailand og Vietnam strækker sig begge ret langt nordpå, og her kan det være køligere end de mere sydlige destinationer. Hvis turen går op i bjergene, er der muligvis også køligere her, så tjek vejrudsigten, inden du pakker kufferten.

iStock: Bali, Indonesien

Resorts i topklasse

Thailand, Vietnam og Bali har efterhånden været populære rejsedestinationer i en del år, og det afspejler sig i udbuddet af lækre resorts. Der findes virkelig nogle unikke perler, hvor du kan bo i smukke omgivelser, forkæle dig selv med suveræne spabehandlinger og få kulinariske oplevelser af højt niveau. På Secret Escapes er der lige nu mulighed for at booke fortryllende ophold – blandt andet på det smukke og afsides resort An Lam Retreats Ninh Van Bay i Vietnam.

 An Lam Retreats Ninh Van Bay, Vietnam.

Vilde storbyer

Mange tænker nok først og fremmest på sandstrande, palmer og forfriskende hav, når snakken falder på Sydøstasien – men de storbyer, du finder i denne del af verden, er altså også et kapitel for sig. Oplev et virvar af crazy trafik, vilde skyskrabere, menneskemængder, gadesælgere og street food samt spændende markeder. Bliv kørt fra historiske templer til sci-fi-agtige shoppingcentre i en ikonisk ”tuk tuk” i Bangkok, eller spis fantastiske retter ved små plastikborde i Ho Chi Minhs gadekøkkener, inden du fortsætter din aften på en hip rooftop-bar i en af byens skyskrabere.

iStock: Bangkok, Thailand

De mange paradisøer

De mange postkortagtige paradisøer, der ligger i det sydøstasiatiske, kan nok tage en del af æren for, at mange kigger den vej, når den står på rejseplanlægning. Bali er i sig selv en drømmeø, som især er kendt for sine strande og kreative boheme-vibes. Thailand har mange famøse øer. Phuket og Koh Thao er nogle af de mest velkendte, ligesom Koh Phagnan, der især er kendt for sine full moon parties. Vietnams største ø, Phu Quoc, er de senere år blevet et etableret ferieparadis med sine mange resorts og lækre sandstrande.

iStock: Bali, Indonesien

Er du blevet fristet af Sydøstasien?

Hos Secret Escapes finder du håndplukkede hoteller – udforsk vores aktuelle tilbud her

Du kan også gå på opdagelse i vores andre rejseguides til blandt andet en rundtur i Tyskland, en velsmagende madguide til Italien eller 12 ferieøer i Middelhavet.

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*