På rundtur i Tyskland

Tyskland byder på mere, end hvad du oplever fra den famøse autobahn, når du drøner ned igennem landet mod Italiens strande og Frankrigs delikatesser. Hvis du drejer fra ved en af de mange ”Ausfahrt”, vil du opleve charmerende og moderne storbyer, smuk natur og velsmagende spisesteder.

Med denne guide kan du komme med på rundtur i Tyskland – fra idylliske Sild i nord til livlige München i syd. Vi har samlet en række tyske byer, som er velegent til en forlænget weekend og en pause fra hverdagen.

Sylt Sild strand strandstole
Istock: Sild, Tyskland

Sild – en velfortjent pause

Sild eller Sylt kært barn har som sagt mange navne. Denne lille ø perle ligger lige syd for Rømø, og det er faktisk muligt at sejle til øen fra netop Rømø. Øen er en kendt ferieø for mange tyskere, men også udenfor højsæsonen er øen et fremragende sted at tage en velfortjent pause fra hverdagen. 

Hamborg
Istock: Hamborg

Hamborg – de mange kanaler

Få timer syd for den dansk/tyske grænse ved Padborg ligger Hamborg – den næststørste by i Tyskland. Her kan du slentre langs byens mange kanaler, tage på havnerundfart, opleve festlige Reeperbahn og tage et kig på den nye bydel HafenCity. Du kommer nemt til Hamborg i bil eller med tog. 

Køln
Istock: Köln

Köln

Fortsætter du rundture syd for Hamborg, kan du lægge vejen forbi Köln. Her vil du opleve en by i forandring – fra industri til multimedia. Byen er blevet en anerkendt handels- og universitetsby, som trækker mange unge til byen.  

Frankfurt am Main
Istock: Frankfurt am Main

Frankfurt

Fra Køln kan du fortsætte mod sydøst, hvor Frankfurt am Main ligger og venter. 

München
Istock: München

München

Det er svært at nævne München uden også at nævne Oktoberfest. Skulle du være så heldig at slå vejen forbi München i den sidste uge af september og første uge af oktober, kan du med garanti kigge forbi Marienplatz og opleve den hyggelige stemning i de mange telte. Men München kan også mere end Oktoberfest – du kan slentre rundt i den gamle bydel, se byens hold Bayern München spille eller kigge forbi det Olympiske område. Og så er byen også hjem for BMW-museet. 

Istock: Dresden

Dresden

Rundturen fortsætter mod nord og byen Dresden, som ligger ved floden Elben. Her kan du opleve en charmerende gamle bydel. Ligeledes huser byen mange slotte og kirker, som bestemt er et besøg værd. 

Berlin
Istock: Berlin

Berlin

En dansker perle uden lige. Danskerne har de senest år haft Berlin som favoritby, og det er nemt at forstå hvorfor. Den tyske hovedstad er en smuk oase uanset årstid. 

Fået smag for rundture?

Du kan også tage på en velsmagende rundrejse i Italien, udforske den svenske vestkyst eller pubkulturen i London.

Hos Secret Escapes finder du tilbud, som er håndplukkede af vores eksperter. Prisen finder du ikke bedre noget sted i tillbudsperioden. Du kan tage et kig på vores aktuelle tilbud her…

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*