12 Ferieøyer ved Middelhavet

Lengter du etter sand mellom tærene, saltvann i håret, solskinn og lyden av havets sus? 

Sommeren er godt i gang, men hvis ikke idyllfaktoren har stått til forventningene, er det alltids muligheter for å sikre seg en solferie som bugner med opplevelser.

Middelhavsregionen er hjem til noen av Europas flotteste strender og sjarmerende byer, som bare venter på å bli utforsket – vi har samlet et knippe av våre favorittøyer, som kan levere slik at du kan få både i pose og sekk. 

Santorini

Denne instagram-vennlige øya er for mange selve symbolet på Middelhavet, med dens ikoniske blå og hvite hus. På den nordligste delen av øya, i byen Oia, kan du nyte uforglemmelige solnedganger og i hovedbyen Fira, kan du slentre gjennom koselige gater. Designbutikker kan du også finne her, om du vil flotte deg før du tar inn på en lokal taverna for en smak av det ekte greske kjøkken.

Istock: Santorini, Hellas

Sicilia

En italiensk klassiker og den største øya i Middelhavet. Sicilia byr på varme, historiske severdigheter og selvsagt vakre strender – samt den sprudlende vulkanen Etna. Slå deg ned på en av de mange deilige sandstrendene med en frisk gelato.

Istock: Sicilia, Italia

Menorca

Den mindre kjente av de Baleariske øyer, men det den mangler i kjendisfaktor, gjør den opp for i idyll. Her kan du nyte et rolig spansk tempo, nydelige strender, skjønn natur og sjarmerende småbyer. 

Istock: Menorca, Spania

Korcula

Kroatia er en av de mindre kjente sommerdestinasjonene, men landet byr på et behagelig klima, mer enn 4.000 kilometer kyststrekning og over 1.200 vakre øyer. Korcula ligger ved den kroatiske kyst og du kan seile til øya fra den mer kjente byen Split.

Istock: Korcula, Kroatia

Sardinia 

Enda en italiensk klassiker – ferieøya Sardinia ligger syd for den franske øya Korsika og byr på vakre strender, dramatisk natur og pulserende italiensk kultur. Øyas kulturby Alghero, er meget populær blant gjester som kan tenke å fortape seg i historie og lekker mat.

Istock: Sardinia, Italia

Korsika

Den steinete øya Korsika, kalles poetisk nok for skjønnhetens øy, og det forstår vi godt! Korsika kom for alvor på banen etter den var startsted for en Tour de France-etappe i 2013.

Øya er kjent for sitt ville og vakre landskap, med småbyer, deilige strender og maleriske bukter. 

Istock: Korsika, Frankrike

Mallorca

En gammel kjenning for mange og den største av de Baleariske øyer. Mallorca er kjent for sitt skjønne klima, pittoreske byer, deilige bukter og familievennlige hoteller. Det finnes mange turiststeder for dem som liker full oppvartning, men tar man litt lengre inn på øya kan man oppleve hyggelige landsbyer og markeder. 

Istock: Mallorca, Spania

Kreta

En gresk kjenning som i de senere årene har gjennomgått litt av en renessanse. Ta turen til Chania og opplev byens billedskjønne gamle bydel og interessante historie. På sørsiden av øya, finner du flere idylliske landsbyer, som du kun kan seile til – vi kan anbefale og ta turen til Sfakia og Loutro. 

Istock: Kreta, Hellas

Kos

Det blir ikke mer gresk enn ferieparadiset Kos – øya med hvitkalkede hus, lekre strender og hyggelige tavernaer. Du kan gjerne leie sykkel og utforske øya fra sykkelsete, hvem vet, kanskje finner du en bortgjemt perle?

Istock: Kos, Hellas

Malta

Malta er fullpakket med kulturelle severdigheter, vakre strender og et mildt klima året rundt. Øya byr også på flere byer, hvor du kan nyte ferietilværelsen. Lei en bil og kjør langs kysten, hvor det finnes mange dramatiske klippeformasjoner.

Istock: Malta

Rhodos

Enda en gresk feriefavoritt. Rhodos byr på lekre strender og kulturelle opplevelser, innta for eksempel Rhodos by og spaser langs den flotte bymuren. Besøk også gamlebyen, hvor du kan nyte autentisk mat og gå på marked. Legg også inn et stopp i byen Lindos, hvor du kan drømme deg bort i smale, bilfrie gater. 

Istock: Rhodos, Hellas

Ischia

En av de mer ukjente italienske øyer, men en virkelig perle! Her kan smaksløkene få boltre seg med deilig italiensk mat. Her finner du også både sandstrender og stenstrender, samt varme kilder for de som liker det. Ischia kan nåes med vanntaxi fra Napoli.

Istock: Ischia, Italia


Reis med Secret Escapes

Har vi vekket din reiselyst? 

Hvis du hører til kategorien landkrabbe, kan vi også friste med opphold på skjønne hoteller på det italienske fastland, metropolen New York eller millionbyen Dubai – Utforsk våre aktuelle tilbud her 

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*