10 grunde til at holde ferie ved Middelhavet

Ah, Middelhavet – vin, lækker mad, strande og charmerende landsbyer, det er let at forstå, hvorfor danskerne sætter kursen mod Middelhavet, når sommerferien skal bookes. Siden de første charterturister tog afsted fra Danmark, har de spanske strande været synonym med ferie, sol, mad og afslapning. Sidenhen har vi opdaget nye destinationer langs Middelhavets kyster, og mange har nu deres egne favoritdestinationer. Vi har samlet 10 grunde til, at vi elsker at holde ferie ved Middelhavet.

Nice Frankrig
Istock: Nice, Frankrig

Strandene

Vi begynder med den oplagte grund til at holde ferie ved Middelhavet – strandene – måske den største attraktion for solhungrende danskere, som rejser syd over som trækfuglene år efter år. Uanset om du rejser til den spansk solkyst, Den Franske Riviera eller Tyrkiet, skal du helt sikkert ned og dyppe tæerne i vandet. 

Zakynthos strand, Grækenland
Istock: Zakynthos, Grækenland

Livstilgangen

Middelhavets lande har meget til fælles, når det handler om mad og tilgang til livet. I landene langs Middelhavet finder du en tilbagelænet livstilgang, hvor der er fokus på familien og sammenholdet.

Kreta Grækenland
Istock: Kreta, Grækenland

Madkulturen

Mad, mad og atter mad – selvfølgelig er maden en af grundene til at rejse til Middelhavet. Mundvandet løber ved tanken om feta, lækre tapas, frisk pasta og tzatziki. Du finder også nogle af de bedste vindistrikter ved Middelhavet. Især Italien og Frankrig er kendte for deres vinområder.

Kos Grækenland
Istock: Kos, Grækenland

Rivieraerne – den franske eller italienske?

De klassiske feriedestinationer ligger som perler på en snor langs Den Franske Riviera. Her kan du tage fra jetsetterparadiset i Monte Carlo og Cannes til charmerende Antibes og hovedbyen Nice. Du kan også vælge at sætte kursen mod den italienske riviera og køre en tur langs den billedskøne Amalfikyst.

Amalfikysten Italien
Istock: Amalfikkysten, Italien

Postkort-venlige byer

Ved Middelhavet finder du flere byer, som er et postkort værdigt. Sæt blandt andet kursen mod Portofino eller Capri. Der findes også en række mindre byer syd for Barcelona på den mere ukendte kyststrækning Costa Dorada, der er et besøg værd. Du kan også sætte kursen mod Agios Nikolaos på Kretas østkyst.

Agios Nikolaos Kreta Grækenland
Istock: Agios Nikolaos, Kreta, Grækenland

De flotte øer

Smuk arkitektur venter på postkort-venlige ø Santorini, hvor hvide huse med blåt tag ligger op af klippesiderne. På den nordlige del af øen finder du Oia, hvorfor du kan tage nogle af de smukkeste billeder op langs øen – hvis du altså finder de spidse albuer frem. Sicilien og Sardinien er de største italienske øer og er også oplagte steder at feriere la dolce vita. 

Santorini Grækenland
Istock: Santorini, Grækenland

Udelivet

En anden god grund til at holde ferie ved Middelhavet er; udelivet og vejret. De lunere temperaturer gør, at folk spiser senere. Der er derfor ofte god stemning og mennesker på byernes spisesteder. De lune temperaturer gør, at du kan sidde ude længere end i Danmark.

Cagliari Sardinen Italien
Istock: Cagliari, Sardinien, Italien

Historiske omgivelser

Når du bliver træt af at dovne ved poolen eller stranden, kan du sætte kursen mod historiske bydele og museer. På Kreta finder du flere arkæologiske museer, hvor du kan blive klogere på Grækenlands historie.

Heraklion Kreta Grækenland
Istock: Bymuren i Heraklion, Kreta, Grækenland

Familievenlige destinationer

Langs Middelhavet finder du en række feriebyer, som liver mere op i sommermånederne, når turisterne valfarter til. Middelhavet er også et skønt sted at holde ferie med familien. Flere af strandene langs Middelhavet er ideelle, når der skal vandpjaskeri og sandslotte på skemaet.

Mallorca Spanien
Istock: Mallorca, Spanien

Sportsbegivenheder

I byerne langs Middelhavet kan du kombinere storby- og badeferie med sportsbegivenheder. Ved Barcelona ligger en Formel 1-bane, hvor der køres i maj. Længere nordpå ligger Monaco, hvor byens gader hvert år forvandles til en Formel 1-bane. I Italien, Frankrig og Spanien kan du også heppe på cykelrytterne, når der køres Giro d’Italia, Tour de France og Vuelta a Espana.

Istock: Camp Nou, Barcelona, Spanien

Frister en ferie ved Middelhavet?

Hos Secret Escapes finder du håndplukkede hoteller, udforsk vores tilbud her…

Du kan også læse vores guide til Kroatien, tage med på en velsmagende madrejse i Italien eller sætte kurs mod øparadiset Maldiverne.

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*