Udforsk den svenske vestkyst

Den nordlige del af den svenske vestkyst og områderne Skåne, Halland og Blekinge emmer af charme, naturskønne områder og hyggelige byer. Her kan du tjekke ind på fornemme slotte, hyggelige gæstgiverier og moderne designhoteller. Du får med andre ord en oplagt base for en forlænget weekend langs Svergies vestkyst.

Den svenske vestkyst er elsket af alle og lokker alle folk til – fra seje surfere til eftertænksomme kunstmalere. Du kan også blive en del af den folkemængde, der valfarter til. I denne guide introducerer vi nogle af de mindre kendte og charmerende områder som Bohuslän – nord for Gøteborg – og kendte byer som Malmø.

Malmø
Istock: Malmø

Malmø

Den svenske storby – hovedbyen i Skåne og Sveriges tredjestørste by – venter lige på den anden side af Øresund. Her kan du tage på forlænget weekend og opdagelse i den gamle bydel, betragte folkemængden på Stortorget, mens du sipper til en kølig drink, eller kigge forbi nogle af de moderne bygninger som Turning Torso.

I Malmø kan du lige ved Stortorget på Elite Savoy, som er et af Sveriges ældste hoteller. Hvis du er mere til enestående udsigt og moderne omgivelser, kan du sætte kursen mod Story Hotel Studio.

Lund
Istock: Lund

Lund

Den kendte universitetsby, Lund, byder på hyggelige og charmerende gader. Hvis vejret tillader det, skal du lægge vejen forbi den Botaniske Have, hvor selv folk, der ikke har grønne fingre, vil få lyst til at tage hjem og plante blomster i haven. Du kan slutte dagen af i havens cafe med kaffe og kanelbullar.

I Lund kan du tjekke ind på Elite Ideon, hvorfra du nemt kan komme til centrum af Lund og den Botaniske Have.

Istock: Österlen i det sydøstlige Skåne

Skånes natur

Væk fra byliv og ude i den sydsvenske natur mellem flere naturreservater ligger Hörr – i nærheden ligger den mindre by Sjöbo og lidt længere væk ligger Ystad og Malmø. Her kan du nyde den svenske natur, svinge golfkøllen og slappe af i spaen på Elisefarm Hotel, som inviterer på god mad og charmerende omgivelser.

Helsingborg
Istock: Helsingborg

Helsingborg

Et ejendomsmægler-stenkast fra Helsingør og Kronborg ligger Helsingborg. Du kommer nemt til byen med færge fra Helsingør eller med tog fra København. Skulle du få hjemve, kan du spadsere en tur på havnen og øjne Danmark ude i horisonten.

Tjek ind lige ved havet på Elite Hotel Marina Plaza, som ligger centralt i Helsingborg.

Gøteborg
Istock: Gøteborg

Göteborg

Sveriges næststørste by ligger på den svenske vestkyst og lokker med moderne storbyliv, forlystelser og hygge. Gøteborg deles af den sydlige del af floden Göta älv, som løber ud i Kattegat. Du kan sejle til Gøteborg fra Frederikshavn, eller du kan køre op langs den svenske vestkyst fra København.

Tjek ind på hotellet Elite Park, som ligger på gaden Avenyn, der brillerer med restauranter og barer – en klassisk portion Köttbullar er derfor ikke langt væk. Du kan selvfølgelig også blive rundtosset og vinde kæmpe chokoladebarer i forlystelsesparken Liseberg, som ligger i Gøteborg.

iStock: Bohuslän

Bohuslän

Det idylliske Bohuslän-landskab nord for Gøteborg venter bare på at blive udforsket. Området er især kendt for sine charmerende skærgårdsområder, hvor farvestrålende huse kæmper om din opmærksomhed. Her er det oplagt at tage på vandreture i den smukke natur. Tjekker du ind på spahotellet Stenungsbaden Yacht Club, kan du puste ud i spaen mellem dine vandreture.

Er din rejselyst blevet vækket?

Er du klar til en forlænget weekend langs Sveriges vestkyst? Hos Secret Escapes finder du håndplukkede hoteller, udforsk vores tilbud her…

Ønsker du at komme længere væk, kan du gå på opdagelse i vores andre rejseguides til bl.a. KroatienMiddelhavet eller Maldiverne.

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*