Italia for alle

Billedskjønne Italia byr på fargerike landsbyer, gjestfri lokalbefolkning, vakre strender og pulserende byer. Det er ikke uten grunn at dette langstrakte landet har blitt en favoritt blant reiselystne nordmenn. Uansett om du er livsnyter eller storbymenneske eller bare foretrekker et spennende eventyr – finner du sikkert et hotell som passer for deg og turen din, hos Secret Escapes.

Solnedgang i Toscana, Italia
Cala Luna-stranden på Sardinia, Italia. Foto iStock.

Til livsnyteren

Hvis du er av typen som foretrekker å slappe av ved bassengkanten med en god bok, eller unne deg en deilig massasje, er du ikke alene. På den vakre italienske øya Sardinia, har vi sett oss ut et miljøvennlig spahotell, Grand Hotel Resort Ma & Ma, som byr på kanskje den beste utsikten over Gallura-regionen på Sardinia. I tillegg finner du aromaterapi-dusjer, et mineralbasseng, tyrkisk bad, finsk badstue, flyterom og en lang behandlingsliste – en sikker vinner for velvære. Hotellet kan også skilte med restauranten L’Antica, hvor sjefskokk Agostino Simeone er hyppig bruker av sous vide-teknikken når han lager mat, og han foretrekker å bruke de beste, lokale og sesongbaserte ingrediensene i sine retter. Buon appetito!

Grand Hotel Ma and Ma Resort, Sardinia, Italia.

Storby med gusto!

Et klassisk reisemål er selvsagt Roma. Et historisk og kulturelt knutepunkt som aldri slutter å begeistre. Om det er kunst eller storslåtte ruiner som står på menyen, så er Hotel Forum, et ypperlig utgangspunkt for å utforske Den evige stad. Som navnet tilsier ligger Hotel Forum i Romas historiske bykjerne, i nærheten av keiserforaene og Colosseum. Marmorfasadene tilhørende renessansens Roma er også innen gangavstand. Spaser gjennom brosteinsgatene og utforsk områder som Monti og Trastevere, hvor kafeer og restauranter er i fokus, vi anbefaler Freni e Frezioni, for deres utsøkte cocktails. Deretter kan du gjøre som romerne og nyte en Caffè Corretto al cognac (kaffe med konjakk), akkompagnert med en søt amaretti-kjeks, gjerne på Hotel Forums  takterrasse som lar deg skue utover byen.

Colosseum, Roma, Italia. Foto. iStock.
Caffè Corretto al cognac – kaffe med konjakk

Vulkanøy og ferieidyllIschia

Har du alltid hatt lyst til å vandre rundt på en ekte vulkanøy? Slikke sol på en av de mange solfylte strendene eller nyte et bedre måltid bestående av fersk sjømat og nydelig lokal vin. Kan det bli bedre? Vannsport, båtturer og spennende ruiner, denne øya har noe for enhver. Vi kan anbefale å nyte solnedgangen fra terrassen til Hotel Parco dei Principi, ikke glem limoncelloen!

Bruk scooter til å utforske gatene. Foto iStock.
Middelalderslottet Aragonese nær øya Ischia, Italia. Foto iStock

Elba – en perle ved Toscana

Hvis sjarmerende, gammeldags eleganse og femstjerners service ved et idyllisk hotell i Portoferraio høres ut som noe for deg, så anbefaler vi å sjekke inn på elegante Villa Ottone. Beliggende på den største øya i den Toscanske øyhavet, Elba, cirka ti kilometer fra det italienske fastlandet, er Villa Ottone et perfekt sted for et avslappende pust i bakken – komplett med velværebehandlinger og tennisbane. Hvis du virkelig vil slå på stortromma, kan du leie deg en yacht og nyte solen fra båtdekket.

Elba, Portoferraio, Italia. Foto iStock
Ferske sitroner til salgs. Foto iStock.

De italienske alpene venter

Om ikke de pittoreske byene og vakre strendene var nok, har Italia enda mer å by på,  i form av staselige alper og landsbyene som klamrer seg til dem. Hvorfor ikke ta turen til frodige Lombardia? Hvor et vakkert landskap møter deg, perfekt for å gå på tur i eller bare nyte synet av. Spa- og skihotellet Hotel Bagni Vecchi ligger vakkert til i nasjonalparken Stelvio i den italienske velværebyen Valdidentro. Hotellet kan tilby en rekke spabehandlinger som virkelig skjemmer deg bort. Det er også  kort reise til skibakkene i Bormio, om man skulle ønske det.

Bormio i Valtellina. Foto. iStock
Hotel Bagni Vecchi, Bormio, Lombardia, Italia

Milano – for den fasjonable

Gode shoppingmuligheter og stilsikker arkitektur, er kanskje det Milano er mest kjent for, men det er så mye mer å ta seg til i denne historiske byen. Vi kan anbefale å bo på unike Hotel Château Monfort  dette staselige femstjerners hotellets 77 rom, henter inspirasjon fra barnerim og eventyr som presenteres i en nyromantisk stil, her kan du virkelig boltre deg som en prinsesse eller prins! Hotellet holder til i hjertet av Milano, med gangavstand til de viktigste severdighetene. Du kan utforske Palazzo Serbelloni, Giuseppe Verdi-konservatoriet og Piazza San Babila. Husk også at reisen din selvfølgelig ikke blir komplett uten å besøke katedralen i Milano, og Piazza del Duomo.

Katedralen, Duomo & Vittorio Emanuele II Galleriet vedt Piazza del Duomo. Milano, Italia. Foto iStock.
Et ekte eventyrrom på Château Monfort, Milano, Italia

Rykker det i reisefoten? Flere hoteller fra landet som gav oss blant annet  pizza, gelato, mozzarella og limoncello, finner du her

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*