12 ferieøer i Middelhavet

Begynder du også at længes efter sand mellem tæerne, saltvand i håret, solskin og lyden af brølende bølger? Sommeren nærmer sig med hastige skridt, og det er ved at være tid til at planlægge sommerens rejser. Middelhavet bugner med smukke øer og strande, der venter på at blive udforsket – vi har finkæmmet Europa i jagten på de smukkeste øer og har udvalgt 12 øer, der bare venter på, at du kigger forbi.

Santorini

Den græske ø er for mange en af de smukkeste øer i Europa, og øen fortjener da også både et like og en post på Instagram. På den nordligste del af øen i byen Oia kan du nyde smukke solnedgange, og i hovedbyen Fira kan du slentre igennem de hyggelige gader.

Istock: Santorini, Grækenland

Sicilien

En italiensk klassisker og den største ø i Middelhavet, der byder på masser af varme. Her finder du alt fra smukke strande og historiske seværdigheder til modebutikker – og selvfølgelig den sprudlende vulkan Etna. Slå dig ned ved en af de smukke strande med en god bog og en kølig gelato.

Istock: Sicilien, Italien

Menorca

Den mindre kendte af de Baleariske Øer, men hvad øen ikke har i kendisfaktor, gør den op for i idyl. Her kan du nyde det rolige spanske tempo, smukke sandstrande, skøn natur og charmerende byer.

Istock: Menorca, Spanien

Korcula

Kroatien er en af de mindre kendte sommerdestinationer, men landet byder på et behageligt klima, mere en 4.000 kilometer kyststrækning og over 1.200 smukke øer. Øen Korcula ligger ved den kroatiske kyst, og du kan sejle til øen fra byen Split.

Istock: Korcula, Kroatien

Sardinien

Endnu en italiensk klassisker – den italienske ferieø Sardinien ligger syd for den franske ø Korsika og byder på smukke strande, dramatisk natur og en stærk kultur. Øens kulturby Alghero er yderst populær og giver mulighed for at fortabe sig i historie og lækker mad.

Istock: Sardinien, Italien

Korsika

Den klippefyldte, franske ø kaldes meget poetisk for Skønhedens Ø, og det forstår vi godt! Øen kom især på alles læber, da der var Tour de France-start på øen tilbage i 2013. Øen er især kendt for sit smukke og rå landskab med små byer, vidunderlige strande og maleriske bugter. 

Istock: Korsika, Frankrig

Mallorca

Den mest kendte af de Baleariske Øer og en feriefavorit for mange danskere. Mallorca er kendt for sit skønne klima, smukke strande og bjergrige landskab. Øen har mange turistbyer, men kommer du længere ind på øen, er der altid nyt at opleve i de mange små bjergbyer.

Istock: Mallorca, Spanien

Kreta

En græsk kending, som de seneste år har oplevet en renæssance. Tag en tur til Chania, der med sin venetianske havn, billedskønne gamle bydel og interessante historie er en skøn ferieby. Tager du på sydsiden af øen finder du flere idylliske landsbyer, som du kun kan sejle til – det kan anbefales at tage et nærmere kig på Sfakia og Loutro.

Istock: Kreta, Grækenland

Kos

Det bliver ikke mere græsk end ferieparadiset Kos – øen med de hvidkalkede huse, lækre strande og hyggelige tavernaer. Du kan med fordel leje en cykel og tage på opdagelse.

Istock: Kos, Grækenland

Malta

Malta er pakket med kulturelle seværdigheder, smukke strande og et mildt klima året rundt. Øen byder også på flere byer, hvor du kan nyde ferielivet. Lej en bil og kør langs øens kyster, hvor du finder flere dramatiske klippeformationer.

Istock: Malta

Rhodos

Endnu en græsk favorit. Denne byder også på lækre strande og kulturelle seværdigheder. Indtag Rhodos By og spadsere ved den flotte og kilometerlange borgmur og besøg den gamle bydel, hvor du kan spise og gøre dine indkøb. Læg også vejen forbi byen Lindos, hvor de smalle, bilfrie gader charmerer.

Istock: Rhodos, Grækenland

Ischia

En af de mere ukendte italienske øer – en virkelig perle. De italienske madevner er også nået til Ischia, og smagsløgene vil komme til at synge om dit ophold på øen. Du finder også både store og bredde sandstrande, stenstrande og den slags strande, som du kun kan komme til med en af de mange vandtaxaer, der sejler rundt om øen. Du kan sejle til øen fra Napoli, da der ikke findes lufthavn på Ischia.

Istock: Ischia, Italien

Rejs med Secret Escapes

Har du fået vækket din rejselyst? Hvis du hører til kategorien landkrabbe, kan vi f.eks. også hjælpe med ophold til det italienske fastland, metropolen over dem alle New York eller millionbyen Dubai – udforsk vores nuværende tilbud her…

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*