Rejseguide til smukke Kroatien

Dagdrømmer du også, når du ser billeder fra Kroatien og den kroatiske kyststrækning? Vi har samlet en rejseguide til landet, som har mere end 4.000 kilometer kyststrækning og over 1.000 øer.

Dermed lægger Kroatien op til afslapning ved smukke strande og bugter, men også til skønne dagsudflugter til nærliggende byer, nationalparker og øer. Du kan med fordel leje en bil og køre den kroatiske kyststrækning fra syd til nord og tilbage igen tynd. Og så vil du kun have set en brøkdel af, hvad dette smukke land har at tilbyde. Kroatien er de seneste år blevet en turistmagnet, og især byen Dubrovnik er blevet verdenskendt efter, at flere af byens områder har lagt kulisse til TV-serien Game of Thrones.

Beautiful Adriatic Bay and the Village near Split, Croatia

Praktisk information

 • Lufthavne: Du kan flyve fra Danmark til lufthavnene i Dubrovnik, Split og Pula på udvalgte tidspunkter af året – hovedsageligt i sommersæsonen.
 • Rejsetid: Det tager mellem to og tre timer afhængig af, hvor du flyver til i Kroatien.
 • Transfer eller lejebil:
  • Togforbindelserne er begrænsede, og det kan være svært at finde ud af bussystemet. Det kan derfor være en fordel af leje en bil og selv køre rundt i Kroatien. Det giver også mulighed for at udforske de forskellige områder.  
  • Nogle hoteller arrangerer også transfer fra og til den nærliggende lufthavn mod et gebyr.
 • Vejret: Bedste rejsetidspunkt er fra juni til september, hvor der typisk er omkring 30 grader langs kysten. De fleste mennesker rejser til Kroatien i juli og august, men du kan med fordel sagtens rejse fra juni til september. Dermed undgå de fleste turister.
 • Valuta: Kroatien er en del af EU, men har ligesom Danmark deres egen valuta Kuna (forkortet kn)
 • Havne: Kroatien har flere idylliske øer, som er værd at opleve. De mest brugte havne finder du i Rijeka, Split og Zadar. Der findes også en række mindre havne.
 • Den kroatiske kyststrækning kan opdeles i tre områder – fra Dalmatien i syd til Istrien i nord og i midten findes Kvarner.
 • Kroatien er ikke helt så en etableret turistdestination på højde med Spanien, Italien osv, og du får derfor mere luksus for pengene.

Split – Byen med forbindelser til mange øer

En af hovedbyerne på den dalmatiske kyststrækning er Split. Fra havnen i Split kan du sejle til flere af de smukke kroatiske øer. Du kan blandt andet lægge vejen forbi øen Brac, hvor du kan slappe af på den billedskønne Zlatni rat-strand. I Split kan du opleve den gamle bydel og få kameraet fyldt med smukke og idylliske billeder.

Du kan tjekke ind på det moderne Hotel Park, hvor du får et værelse med udsigt til byen. Læs mere om hotellet her… Eller bo få minutter fra stranden på Radisson Blu Resort & Spa, hvor du får halvpension og spaadgang – læs mere om hotellet her…

Istock: Split på den dalmatiske kyst

Dubrovnik – Game of Thrones-byen

I den sydligste del af Dalmatien ligger den fotogene by Dubrovnik på kyststrækningen ud til Adriaterhavet. Byen er især kommet verdenskortet, efter at flere scener fra TV-serien Games of Thrones er optaget i byen. I serien går byen under navnet King’s Landing. Du kan spadsere langs de historiske gader og besøge det smukke fort.

Istock: Dubrovnik på det sydligste af den dalmatiske kyst

Zadar – tidligere hovedby med musikalsk kunst

Den tidligere hovedby i Dalmatien, Zadar, bærer præg af de mange herskere, der igennem tiderne har lagt vejen forbi byen. Byen ligger i den nordlige del af Dalmatien. Her finder du smalle gader, smukke bygninger og en hyggelig havn. På byens yderste punkt finder du den populære kunstinstallation “Greeting to the Sun”, som er til stor glæde for børn og barnlige sjæle.

Istock: Zadar på den dalmatiske kyst

Korcula – ø og by med samme navn

Øen Korcula ligger ud for den dalmatiske kyststrækning, og du kan sejle til øen fra Split. Den gamle bydel i byen Korcula er omgivet af et gammelt fort. Du skal ikke blive forvirret over, at mange steder indeholder navnet eller dele af navnet Marco Polo – lokale og historikere mener nemlig, at den opdagelsesrejsende er født på øen. Du finder ovenikøbet også et museum til ære for Marco Polo.

Tjekker du ind det moderne hotel Aminess Lume Hotel, kommer du til at bo lige ved stranden på Korcula. Du kan læse mere om hotellet her…

Istock: Byen Korcula på øen af samme navn

Sibenik – Ved Krka-flodens udmunding

Mellem byerne Split og Zadar finder du Sibenik. Byen er de seneste år blevet populær blandt turister, men du kan dog stadig finde en fredelig oase. Der ligger flere smukke strande og bugter omkring byen, hvor du kan nyde solen, inden byens restauranter kalder. Nordøst for byen finder du Krka Nationalparken, hvor du kan opleve de smukke vandfald.

Nær Sibenik ligger feriebyen Vodice. Her kan du tjekke ind på feriefavoritten Hotel Olympia Sky. Tag på opdagelse på hotellet her…

Der er ikke en lufthavn ved Sibenik, men der er lufthavne i Zadar og Split.

Istock: Sibenik

Pula – Indtag den nordlige del af kyststrækningen

I Istrien finder du byen Pula, som er den største i Istrien. Kyststrækningen i Istrien er meget bugtet, og du finder derfor flere charmerende bugter med stenstrande, hvor du kan nyde feriedagene.

Byen har fået det kulturelle indspark fra romerne, og derfor minder seværdighederne i Pula også om de bygninger, som du finder i Italien – du finder bl.a. et smukt amfiteater. Fra Pula er det muligt at tage på en 3 timers sejltur til Venedig, hvis du skulle blive træt af den kroatiske kultur.

Istock: Byen Pula i Istrien

Rijeka – Mellem Istrien og Dalmatien

Området mellem Istrien mod nord og Dalmatien mod syd kaldes Kvarner. Rijeka ligger ved Kvarner-bugten, hvor du også finder øen Krk med de mange smukke strande. Byen har en længere strandpromenade og er omgivet af skove med laurbærtræer. Du kan tage på udflugt til Nationalparken Plitvice, hvor du finder Plitvice-søerne.

Nyd ferielivet på øen Krk fra en suite med havudsigt på Blue Waves Resort. Der er også mulighed for at invitere familien med. Se hotellet og suiterne her…

Istock: Byen Rijeka ved Kvarner-bugten

Gå ikke glip af

Plitvice-søerne: En Nationalpark med mange søer, som ligger mellem byerne Rijeka og Zadar.

Istock: Plitvice-søerne

Zlatni rat-stranden på øen Brac: Denne smukke strand skærer sig ud i havet og minder om Grenen i udseende. Du kan sejle til Brac-øen fra Split.

Istock: Zlatni rat-stranden

Vandfaldene i Krka National Park: Nationalparken ligger nord for byen Sibenik.

Istock: Krka National Park

Rejs med Secret Escapes

Har du fået vækket din rejselyst? Vi kan også hjælpe med andre destinationer som Spanien, Dubai eller et helt tredje sted. Du kan tjekke vores nuværende tilbud her…

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*