Sol, safari og spenning i Afrika

Afrika, kontinentet som er fullt av kontraster, kan skilte med et fantastisk utvalg av magiske naturopplevelser og spennende eventyr. I tillegg til mektige dyreopplevelser kan du også forvente krystallklart vann, livlige markeder, bølgende vingårder og noen av de beste strendene i hele verden. Oppdag alt fra Kilimanjaros fjelltopper til Victoria Falls’ mektige fossefall, og skap minner som du vil huske for resten av livet.

Kilde: iStock.

Hvilken reisetype er du?

For den kulturelle: Marokko

I tillegg til en magisk atmosfære byr Marokko først og fremst på deilige smaker. Smak på den tradisjonelle gryten tagine eller skjem bort smaksløkene med gode cous cous-retter. Unn deg flere kopper mynte-te og nyt duftene av de forskjellige kryddermarkedene.

For å oppleve den magiske atmosfæren bør du besøke Marrakech. Byen kan beskrives som en eventyrby med trange gater, magedansere og fargerike markeder. Besøk torget Djemaa el-Fna for et møte med spådamen og hør på eventyrfortellere eller prut på håndlagde tepper, vakker keramikk og deilige krydder på en livlig basar.

Hvis du er ute etter sol og bad kan du besøke Agadir. Her finner du fine strender og et stort utvalg av golfbaner. Til Taghazout reiser surfere fra hele verden og passer utmerket hvis du ønsker en fartsfylt ferie.

 Marocko
Marokko. Kilde: iStock.
Marocko
Marokko. Kilde: iStock.

For matelskeren: Sør-Afrika

Sør-Afrika byr på en herlig blanding av livlige storbyer og vidstrakt, vakker natur. Her kan du bli med på alt fra spennende safari i Kruger Park til bodyjump og klatring, samt smake på typiske delikatesser som struts og krokodillestek.

Johannesburg kan virke overveldende for en førstegangsbesøkende og her finnes virkelig mye å ta inn. Byen kan først og fremst skilte med et stort utvalg av kunstgallerier og gode restauranter, og vi kan anbefale et besøk på Apartheid Museum.

For vinelskeren er et besøk på Groot Constantia et must – den eldste vingården i landet – og også Stellenbosch, som byr på idylliske omgivelser. Men når det kommer til naturnære opplevelser, er det Kruger Park som gjelder. I tillegg til et mektig dyreliv, finner du her Blyde River Canyon, en av verdens største raviner.

Sydafrika
Sør-Afrika. Kilde: iStock.
Sør-Afrika. Kilde: iStock.

For livsnyteren: Zanzibar

Zanzibar er virkelig definisjonen på en paradisøy. Puddermyke, hvite strender blandes med kokospalmer og tropiske vekster. Her handler livet mest om avslapping og rogivende aktiviteter, som herlige timer i solen med en god bok og lange middager med gode drinker under en rosa kveldshimmel. Det kryr av luksushotell på øya, med fantastisk service som lar deg bli skjemt bort på ferien. Øya kan også skilte med fantastiske forhold for snorkling blant fargerike fisker og korallrev.

Hvis du vil ha litt mer liv og røre, bør du ta turen til Stone Town i hovedstaden. Utforsk byens mange koselige gater, basarer og solblekede hus med vakre dører. Ta deg en ferskpresset juice fra en av markedene, beundre skillpaddene på Prison Island og gå senere til Forodhani Food Market for deilige grillspyd med dagens fangst fra havet.

Zanzibar
Zanzibar. Kilde: iStock.
Zanzibar
Zanzibar. Kilde: iStock.

For eventyreren: Kenya

Finn frem gjennom savanner og regnskog for å beundre naturens spektakulære dyreliv og gå så nært du tør løver, nesehorn og elefanter. Kenya er et av de beste landene i Afrika for herlige safariminner.

Maasai Mara tilhører av av de vanlige destinasjonene og det er her du kan se den årlige store migrasjonen, når en million gnuer og flere hundretusen zebraer begir seg på sin rute sørover. Pass også på å besøke The David Sheldrick Wildlife Trust, et barnehjem der elefantunger og nesehorn får hjelp.

Kenya
Kenya. Kilde: iStock.
Kenya
Kenya. Kilde: iStock.

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*