Find vej til Europas julemarkeder

Julen er en af de magiske tider på året – en højtid som nogle elsker, og som andre elsker at hade, men uanset om du er fan af julen eller ej, så må vi nok indrømme, at julemarkeder er hyggelige – en anelse for meget og et godt sted at samles til nogle hyggelige timer med familie og venner. Vi har samlet en liste over byer, som gør noget ekstra ud af julen, og du finder både juleknas, Glühwein og andre lækkerier på listen samt et par enkelte markeder, der skiller sig ud fra de traditionelle julemarkedsdestinationer.

 

Berlin

Billede: Istock

Som med andre tyske storbyer med respekt for juletraditionerne går den tyske hovedstad juleamok med lys og så mange julemarkeder, at det kan være svært at vælge, hvilke du skal besøge (der må være en grænse for, hvor meget Glühwein man kan drikke!). Et af de mest populære er WeihnachtsZauber ved Gendarmenmarkt. Her kan du gå rundt blandt adskillige juleboder, spise tysk julemad i de hyggelige telte og drikke Glühwein i spandevis. Blandt boderne finder du delikatesser, julepynt og fra scenen kan du nynne med, når forskellige sangere og kor indtager scenen og synger julen ind. Af andre julemarkeder, der er værd at lægge vejen forbi, kan nævnes; Schloss Charlottenburg samt ved Alexanderplatz og Rotes Rathaus.

Der afholdes julemarkeder fra: 26. november 2018 til 6. januar 2019

 

Wien

Billede: Istock

Romantiske Wien – præcis som du forestiller dig, er denne by et sandt vintereventyr. Julemarkederne har været en tradition i århundreder, og et af de absolut smukkeste finder du ved Schloss Schönbrunn – med det smukke palads som bagtæppe, det store juletræ i midten og de mange boder. Her er det noget helt særligt at vandre rundt med en kop Glühwien, mens du betragter det traditionelle håndværk og julepynt i boderne og lytter til de internationale kor og orkestre, der spiller op til jul. Et af Europas ældste julemarkeder finder du også i Wien ved byens smukke rådhusplads, hvor de mange boder lyser om kap. Hvis du har lyst til at blive lidt længere, forvandles julemarkedet på pladsen til et nytårsmarked, når julen er ovre…

Der afholdes julemarkeder fra: 17. november til 26. december 2018

 

Prag

Billede: Istock

Julemarkederne i Prag er domineret af to store markeder og enkelte mindre markeder. Markedsboderne på torvet i den Gamle By omringer det smukke juletræ, der er hentet fra de tjekkiske bjerge, og som lyser flot op mod Prags mørke gotiske silhuet. Her kan du smage tjekkiske julekager og beundre det traditionelle håndværk, som består af alt fra broderede blonder og trælegetøj til dukker og keramik. De lokale valfarter gerne til markedet ved Fredspladsen foran St. Ludmila-kirken. Markedet er traditionelt også er det julemarked, der åbner først (20. november).   

Der afholdes julemarkeder fra: 1. december 2018 til 6. januar 2019

 

København

Billede: Istock

Du kan også kombinere den søde juletid og julegaveindkøbet med et besøg i vores skønne hovedstad, som kun bliver en anelse skønnere op til jul. Når gaverne er købt, kan du lægge vejen forbi Tivoli og hilse på Julemanden med sine rensdyr, betragte den pyntede gamle park og nyde duften af gløgg og ristede mandler ved parkens julemarked. Slut julebesøget i Tivoli af med en tur i en af parkens rutsjebaner, inden du begiver dig videre mod Nyhavn. På turen tilbage til dit hotel skal du kigge forbi Kongens Nytorv og navnligt Hotel D’angleterre, hvor du kan betragte den flot pyntede facade.

 Der afholdes julemarkeder fra: 17. november til 31. december 2018

 

London

Billede: Istock

Det er umuligt at snakke om julemarkeder uden at nævne London – byen som vrimler med juleaktiviteter. Langs med Southbank ved Themsen finder du et årligt julemarked med en samling af hyggelige boder – Mulled wine med Tower Bridge som bagggrundstæppe, så bliver det ikke bedre. Den største hyldest til julen finder du i Hyde Park – det famøse Winter Wonderland. Foruden boder, som sælger konfekt og håndlavede gaver, finder du også et kongerige af is og mange attraktioner. En anden sikker vinder er skøjtebanen ved Somerset House.

Der afholdes julemarkeder fra: 22. november 2018 til 6. januar 2019

 

Madrid

Billede: Istock

Når snakken falder på julemarkeder, er Madrid nok ikke den første by, du tænker på. Men ikke desto mindre har den spanske hovedstad fundet vej til vores liste – for hvem kan ikke bruge lidt forårsvarme i den til tider kølige december måned? Temperaturerne i Madrid kan nå op omkring 10 grader. Et af byens mest klassiske julemarkeder finder sted ved Plaza Mayor. Her kan du bevæge dig rundt blandt de forskellige boder, tage en tur i karrusellen og indsnuse julestemningen på den historiske plads. Jul er oftest ensbetydende med søde sager, og hvad med at gå amok i de spanske sager? På Feria Dulces de Navidad, som du finder på Plaza de Ópera, kan du finde alt, hvad hjertet begærer af søde sager fra forskellige steder i hele Spanien. Det skal selvfølgelig sluttes af med varme churros med chokolade.

 Der afholdes julemarkeder fra: 23. november til 23. december 2018

 

Rom

Billede: Istock

Hvad med at skifte silden ud med frisk pasta, droppe risalamanden for en velsmagende gelato og sippe Bellini i stedet for snaps? Vi snakker selvfølgelig om Italien og i særdeleshed den italienske hovedstad Rom. Julen ringes ind i Rom og resten af Italien d. 8. december, hvor juledekorationerne tændes og juletræerne pyntes. Romerne kender ikke til vintertemperaturer, og temperaturen kan sagtens nå op på 13 grader i december. Julemarkederne i Rom finder du på byens mange pladser, især på pladser nær de kendte attraktioner. Læg vejen forbi Piazza Navona og spis dig igennem italiensk juleknas og lyt til gademusikere. På Piazzale Ankara finder du økologiske produkter, og du kan sågar finde din indre skøjteprinsesse eller -prins frem.

Der afholdes julemarkeder fra: 8. december 2018 til 6. januar 2019

 

Skåne og Malmø 

Billede: Istock

Det er næsten som at være hjemme, men stadig langt nok væk til, at det føles som tid væk fra hverdagens gøremål og forpligtelser. Slå et smut over broen og tag på opdagelse i Malmø, hvor du finder julepyntede butikker – måske du kan være heldig at finde julegaverne til en god pris. Du kan også søge lidt længere ud i det svenske landskab – træk stikket og nyd en smule fred og ro fra det til tider pressede juleprogram. Mange svenske boutiquehoteller og herregårde serverer det traditionelle, svenske Julbord – svenskerne version af det danske julefrokostbord.

Besøg Malmø i december 2018

 

Hvor skal du bo?

Er du faldet over et julemarked, som du bare må opleve,  vil Secret Escapes’ hoteltilbud sikkert friste dig. Tag et kig her.

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*