Sol, safari och spänning i Afrika

 

Afrika, kontrasternas kontinent, kan skryta med ett fantastiskt urval av magiska naturupplevelser och spännande äventyr. Förutom förtrollande savanner med mäktiga djurupplevelser kan du vänta dig kristallklart vatten, myllrande marknader, böljande vingårdar och några av de bästa stränderna i världen. Upptäck allt från Kilimanjaros bergstoppar till Victoria Falls mäktiga vattenfall och skapa minnen som stannar med dig för livet.

 

Källa: iStock.

 

Vilken resetyp är du?

 

För kulturnörden: Marocko

Förutom spännande mystik och charmig atmosfär bjuder Marocko framförallt på läckra smaker. Frossa i den traditionella grytan tagine eller skäm bort smaklökarna med goda cous cous-rätter. Unna dig flera koppar myntate och njut av dofterna från olika kryddmarknader.

För att uppleva landets genuina mystik ska du bege dig till Marrakech. Staden kan beskrivas som en riktigt sagostad med trånga gränder, ormtjusare, magdansöser och färgsprakande marknader. Besök torget Djemaa el-Fna för ett möte hos spåkvinnan och lyssna på sagoberättare eller fynda handknutna mattor, vacker keramik och läckra kryddor på en myllrande basar.

Är det sol och bad du är ute efter kan du istället besöka Agadir. Här finns det fina stränder och även ett stort utbud av välskötta golfbanor. Till Taghazout vallfärdar surfare från hela världen och passar därför utmärkt om du föredrar en fartfylld semester.

 

 Marocko

Marocko. Källa: iStock.

Marocko

Marocko. Källa: iStock.

 

För matfantasten: Sydafrika

Sydafrika bjuder på en härlig blandning av kaotiska storstäder och vidsträckt, vacker natur. Här kan du syssla med allt från spännande safari i Kruger Park till bungyjump och klättring, samt testa på typiska delikatesser som struts och krokodilstek.

Johannesburg kan verka överväldigande för en förstagångsbesökare och här finns verkligen mycket att ta in. Staden kan framförallt skryta med ett stort utbud av konstgallerier och läckra restauranger och vi rekommenderar även ett besök på Apartheid Museum.

För vinälskaren är ett besök på Groot Constantia att rekommendera – den ädsta vingården i landet – och även Stellenbosch, som bjuder på idylliska omgivningar. Men när det kommer till naturnära upplevelser är det framförallt Kruger Park som lockar. Förutom ett mäktigt djurliv hittar du här Blyde River Canyon, en av världens största raviner.

 

Sydafrika

Sydafrika. Källa: iStock.

Sydafrika. Källa: iStock.

 

För livsnjutaren: Zanzibar

Zanzibar är verkligen definitionen av en paraddisö. Pudermjuka, vita stränder blandas med kokospalmer och tropisk grönska. Här handlar livet mest om avkoppling och rogivande aktiviteter, som lugna timmar i solen med en bra bok i handen och långa middagar med goda drinkar under en rosa kvällshimmel. Det myllrar av lyxhotell på ön, med fantastisk service som låter dig bli bortskämd din vistelse. Ön kan även skryta med fantastiska förhållanden för snorkling bland färglada fiskar och korallrev.

Skulle du sakna liv och rörelse är det till Stone Town i huvudstaden du ska bege dig. Utforska stadens virrvarr av mysiga gator, basarer och solblekta hus med snidade dörrar. Svalka dig med färskpressad juice från en av alla marknader, beundra sköldpaddorna på Prison Island och landa senare på Forodhani Food Market för läckra grillspett med dagens fångst från havet.

 

Zanzibar

Zanzibar. Källa: iStock.

Zanzibar

Zanzibar. Källa: iStock.

 

För äventyraren: Kenya

Svep fram genom savann och regnskog och beundra naturens spektakulära djurliv och kom så nära du vågar lejon, noshörningar och elefanter. Kenya är ett av de bästa länderna i Afrika för häftiga safariminnen. Maasai Mara tillhör en av de vanligaste destinationerna och det är även här du kan se den årliga stora migrationen, när en miljon gnuer och flera hundratusen zebror beger sig söderut. Passa också på att besöka The David Sheldrick Wildlife Trust, ett barnhem där övergivna elefantungar och noshörningar får hjälp.

Kenya har dessutom många fina stränder med vit sand och kristallklart vatten som gör det perfekt för dykning och snorkling. För den nyfikna kanske ett besök i en traditionell massajby lockar? Se de vackra dräkterna och färgglada smyckena och lär dig mer om hur de lever sina liv utanför det moderna samhället.

 

Kenya

Kenya. Källa: iStock.

Kenya

Kenya. Källa: iStock.

 

Bli medlem kostnadsfritt i Secret Escapes och få upp till 70 % rabatt på handplockade hotell – klicka här

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*