Mystiskt och modernt: Förenade Arabemiraten

Soldränkta paradisstränder, palmformade öar, världens största köpcenter och glittrande stadssilhuetter – Förenade Arabemiraten är lika kontrastrikt som imponerande. Här blandas ultramoderna skyskrapor med orientaliska palats och moskéer. Detta imponerande land på den Arabiska halvön är både ett av världens yngsta och världens rikaste. Oavsett om du vill prova på ökensafari, besöka traditionella souker, dricka afternoon tea på lyxhotellet Burj al-Arab eller åka inomhusskidor, finns här något för alla.

 

Dubai

Dubai. Källa: iStock.

 

Städer

I Ajman, som är uppbyggd kring ett 1700-talsfort, njuter du av en 16 kilometer gyllengul sandstrand som möts av Persiska vikens härliga turkosa vatten på ena sidan och en vacker strandpromenad på andra. Abu Dhabi är landets futuristiska huvudstad, där moderna byggnader blandas med historiska arabiska kvarter och lyxiga köpcenter med traditionella marknader. Här finns dessutom en härlig citystrand, berget Jebel Hafeet, en Formel 1-bana och Ferrari World. I Ras al Khaimah är tempot lugnare och passar därför perfekt för barnfamiljer. Du hittar både lyxshopping och charmig torghandel här, och dessutom kan du besöka landets äldsta moské. Men landets stora dragplåster är självklart Dubai. Staden bjuder bland annat på ultramoderna skyskrapor, världens högsta byggnad Burj Khalifa, världens lyxigaste hotell och shopping i världens största köpcenter. Lägg till palmkantade stränder, en sagolik öken och kryddoftande basarer så förstår du hur staden förtrollar sina besökare.

 

Ökensafari. Källa: iStock.

Att göra

Förenade Arabemiraten kan utforskas på flera olika sätt och det är nästan lättare att fråga vad som inte finns snarare än vad som finns. Tillbringa långa dagar bland ökenlandskapets magiska sanddyner med middag och magdans under bar himmel, upplev städernas magiska ljus från vattnet med en lyxig dhowkryssning, se den palmformade ön The Palm Jumeirah från ovan med en helikoptertur eller pausa från lyxshopping med ett besök på ett hajakvarium på Dubai Mall. Här finns dessutom flera måsten att bocka av från din lista: Burj Khalifa, vattenparken Aquaventure, Grand Mosque, Ferarri World, Guldbasaren och mycket mer.

 

Strand i Dubai. Källa: iStock.

Sol & bad

När graderna sjunker hemma i Sverige är det dags att rikta blicken mot Förenade Arabemiraten. Total avkoppling väntar på de vita paradisstränderna, ett behagligt klimat och sköna dopp i turkost vatten. Flera av stränderna är välskötta och bjuder in till skönt solstolshäng. På Jumeirah Open Beach, som är den längsta och bredaste, kan du förutom att njuta av solen, även cykla, jogga och åka rollerblades. JBR Beach ligger nedanför The Walk i Dubai Marina och därförs bjuds du på läckra vyer över silhuetten bakom dig. För en mer aktiv dag ska du bege dig till Kitesurfing Beach för spännande äventyr till havs.

 

Bli medlem kostnadsfritt i Secret Escapes och få upp till 60 % rabatt på handplockade hotellklicka här

 

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*