En insider-guide til Rom

Rom, Italien

Istock: Rom, Italien

La Dolce Vita i Rom

I Rom varer dagene længere, ligesom maden smager bedre, og romantikken blomstrer nemmere. Her er vist i virkeligheden tale om det berømte dolce vita, som os danskere nemt kan komme til at savne, når vækkeuret ringer lidt for tidligt, og vejret driller. Måske er 2018 året, hvor du skal smage på det søde italienske liv med en ferie til den Evige Stad Roma? Læs med hér, og få gode tips til dit ophold.

Trevi Fountain i Rom, Italien

Istock: Trevi Fountain i Rom, Italien

Den bedste tid på året?

Selvom Rom byder på massevis af verdensberømte monumenter og seværdigheder, er det solskinnet, der virkelig vækker byen til live. Rom er by, som bør udforskes til fods, og det gøres naturligvis bedst i smukt vejr. Rejser du i højsæsonen i juli og august, skal du dog være forberedt på seriøs sommerhede. Foretrækker du mere svale temperaturer, er foråret og sensommeren derfor at foretrække; temperaturerne mellem april og juni samt september og oktober er nemlig mærkbart mildere.

Besøger du byen i august, skal du regne med at rende ind i flere turister end lokale, så vil du gerne styre uden om horderne, bør du undgå denne periode. Sightseeing kan gøres året rundt, men visse områder, såsom det livlige Trastavere med dets udeservering og populære natteliv, er relativt tomme i vinterhalvåret mellem november og marts.

Sådan kommer du omkring

Den smukke gamle bymidte udforskes bedst til fods eller på cykel. Mange af seværdighederne ligger i centrum, hvor du også finder shopping, restauranter og kendte torve – i nem gåafstand fra hinanden. Metroen går regelmæssigt og tager dig nemt og hurtigt tværs over byen. Der er kun tre linjer at holde styr på, så det er let at finde rundt.

Det er værd at huske, at den berømte bys kollektive trafik er berygtet for sine lommetyve, så hold godt fast på tasker og punge. En enkeltbillet til bus eller metro koster 1,50 EUR, mens et dagskort koster 7 EUR.

Lev som de lokale

Gør sightseeing nemt ved at smutte fra kirke til kirke. Har du vovet dig til byen i sommerheden, er kirkerne svale oaser, der tilbyder tiltrængte pusterum. Husk dog at dække dig til – du finder ofte papirsjaler ved indgangen.

I sommerheden er det vigtigt at drikke en masse. I stedet for at købe dig fattig i flaskevand, kan du holde udkig efter byens berømte drikkefontæner, nasoni, som du finder langs gaderne som perler på en snor. Og ja – vandet er rent faktisk sikkert, rent og ikke mindst iskoldt.

Italien er naturligvis også kendt for sin fantastiske mad. Undgå turiststederne i centrum, hvor menuerne findes på alle sprog, og begiv dig i stedet ud i de små sidegader, hvor de lokale hænger ud. I Rom spiser man generelt middag efter klokken otte, så klem en ekstra gelato ind om eftermiddagen, så du kan tilslutte dig de sande romere til en sen middag al fresco.

Sæt ikke for meget tid af til de overbefolkede turistområder. Takket være de korte afstande kan du hurtigt nå at se en masse. Brug i stedet tiden på bare at drysse rundt i de hyggelige gader og stræder og slappe af på caféer og gelato-steder.

Du kan ikke besøge Rom uden at…

  1. Smage på nogle af de utallige specialiteter. De italienske kulhydrater fås i mange fristende former – vores favorit er arancini di riso (”riskugler” på italiensk)
  2. Besøge Castelli Romani – en gruppe mindre byer, som ligger i Albanerbjergene, 25 km sydøst for byen. Nemi er uden tvivl den smukkeste af byerne
  3. Fuldende din sene middag med en klassisk italiensk ‘digestif’, som f.eks. en Amaro del Capo eller Limoncello
  4. Besøge Osita Antica, hvis du kun fik skærpet din appetit for historie ved Roms mange monumenter. Det arkæologiske område ligger i udkanten af byen og er udsædvanligt velbevaret
  5. Slå et smut forbi appelsinplantagen Giardino degli Aranci, hvor du kan sidde i skyggen og og beundre den fantastiske udsigt over byen.
  6. Gå på opdagelse i de mange små gader og stræder og nyde et måltid eller et glas vin i det pulserende kvarter Trastavere ved et af de mange steder med udeservering langs Tiberen
  7. Besøge Piazza del Popolo efter solnedgang, hvor (de fleste af) turisterne er gået hjem. Rom er smukkest om aftenen, når gadelygterne kaster et varmt, gyldent skær over byen. Gå op af trapperne til Terrazza del Pincio for at betragte den italienske hovedstad fra oven.

Fået smag for Italien?

Du kan også tage på en velsmagende rundrejse i Italien, udforske den svenske vestkyst eller pubkulturen i London.

Hos Secret Escapes finder du tilbud, som er håndplukkede af vores eksperter. Prisen finder du ikke bedre noget sted i tilbudsperioden. Du kan tage et kig på vores aktuelle tilbud her…

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*