Guide til Maldiverne

En perlekæde af over 1.000 koraløer, 99% vand og utallige bountystrande – vi snakker naturligvis om det jordiske paradis Maldiverne, hvor livet i den grad er let og solrigt.

Men selv ferier på så paradisisk en destination kræver en smule logistik, og vi hjælper dig derfor på vej med denne lavpraktiske guide til både venner, par og familier med kurs mod Maldiverne.

Sådan kommer du dertil

Vandflyver over Maldiverne

Istock: Vandflyver over Maldiverne

De fleste besøgende ankommer til den internationale lufthavn i hovedstaden Malé (kaldes også for Velana). Herfra vil du sandsynligvis skulle hoppe på en speedbåd eller vandflyver, afhængigt af hvilken atol du skal besøge. Begge transfermuligheder har deres fordele. For mange rejsende er transferen i vandflyver en helt unik oplevelse – en mulighed for at se det klare, krystalblå Indiske Ocean og de mange koraløer ovenfra. Det er en uforglemmelig måde at ankomme på, men vær opmærksom på de ofte høje priser og flytiderne, der er begrænset til dagtimerne. Ankommer du efter mørkets frembrud, vil du altså skulle booke et hotel i nærheden af lufthavnen. Besøger du en af de øer, som ligger tættere på Malé, udbyder resorterne typisk speedbådstransfer – også om aftenen, så du kan suse afsted mod dit resort i måneskinnet på vaskeægte James Bond-manér.

Eftersom transfermulighederne varierer fra ø til ø, skal du altid kontakte hotellet i god tid inden afrejse. De kan hjælpe dig med at arrangere transferen.

Det bedste tidspunkt

Makundu Island, Maldiverne

Istock: Makundu Island, Maldiverne

Maldiverne er velsignet med et varmt og solrigt klima året rundt, men det kan være en god idé at tjekke gennemsnitstemperaturerne, hvis du vil være helt sikker på godt vejr. Vejret afhænger også af, hvilken atol du besøger, men som en hovedregel løber højsæsonen fra december til marts. Lavsæsonen fra maj til oktober har mere ustadigt vejr med nogle heftige regnskyl.  

Priserne følger naturligvis sæsonerne, så overvej eventuelt at rejse dertil i starten eller slutningen af lavsæsonen.

All-inclusive, helpension eller…?

Amilla Fushi på Maldiverne

Amilla Fushi på Maldiverne

Der er få steder i verden, hvor du skal tænke så meget over måltiderne som Maldiverne, da du ikke kommer til at spise andre steder end på resortet. All-inclusive og helpension er derfor populære valg, der giver rigtig god mening. Det er rart at klare alle udgifterne inden afrejse, og så er der noget skønt ved ikke at bekymre sig om et eneste måltid under hele ferien. Halvpension er dog også en mulighed, særligt hvis du vil være tilfreds med en stor morgenmad og middag – og lidt mere uformelle frokostplaner. Bemærk, at alkohol kan være dyrt i Maldiverne.

Drikkepenge ligger på omkring 10%, mens servicegebyrer ligger på 12%. Officielt er valutaen maldiviske rufiyaa, men resorterne angiver alle priser i amerikanske dollars, hvilket er et lovligt betalingsmiddel i Maldiverne. De fleste resorter gør det desuden muligt for dig at hæve dollars mod et gebyr.

Maldiverne med børn

Maldivernes strande

Istock

Maldivernes resorter er næsten alle familievenlige. Mange af værelsestyperne har plads til et eller to børn, og adskillige af resorterne har børneklubber og –aktiviteter. De lange, lavvandede sandstrande er også yderst børnevenlige, og vi spår, at hele familien kan få mange timer til at gå i vandkanten. Vandflyverturen er gratis for børn i alderen 0-1 år på mange resorter, men selve rejsen dertil vil måske være udfordrende for børn. Du skal regne med en rejsetid på omkring 12-18 timer med mellemlandinger i for eksempel London, Frankfurt eller Dubai. De fleste flyselskaber, som flyver til Maldiverne, er dog kendt for at have et højt serviceniveau.

Snorkling

Farverige kirurgfisk på Maldiverne

Istock: Farverige kirurgfisk

Snorkling er et must på Maldiverne. De flade laguner og fantastiske rev er en verden i sig selv; et paradis i paradiset. De fleste steder er det gratis at leje udstyr, og det eneste krav er, at du kan klare et par basale svømmetag. Du vil sandsynligvis ende med at tilbringe flere timer med ryggen mod himlen, så sørg for ikke at blive solbrændt – badetøj med en vis dækning og ikke mindst vandfast solcreme er en god idé.

Myg

Tropiske sygdomme er ikke et problem på resorterne, og øerne bliver regelmæssigt desinficeret. Hvis du er en af dem, som myggene elsker, så vil de dog sandsynligvis finde vej til dig alligevel. Pak en god myggespray og -stift hjemmefra – priserne er typisk høje på resorterne, så det er en god idé at have det mest basale med i kufferten.

Fem facts om Maldiverne

Fushifaru Maldives' strandvilla med privat pool

Fushifaru Maldives’ strandvilla med privat pool

1. Malé er alkoholfri

Alkohol er ikke til rådighed eller tilladt uden for øernes resorter. Selv lufthavnens lounger er alkoholfri.

2. Den lokale mad er vildt lækker!

Den har elementer fra både Sydindien og Thailand, og vi synes, det er en mindre skandale, at man ikke kan få den særlig mange andre steder i verden.

3. Øerne sætter deres egen tid

Malé tilhører tidszonen UTC +05.00, men mange af øerne opererer med deres egen tidszone, som afhænger af dagslyset.

4. Maldiverne består af 99% vand

Der er over 1.000 koraløer, hvoraf 100 er luksusresorter, fordelt på 26 atoller og 90.000 kvadratkilometer. Derfor er det også det mest spredte land i verden.

5. Det er verdens lavest beliggende land

Maldiverne er et fladt land, der i gennemsnit ligger 1,5 meter over havets overflade. Af den grund er landet i farezonen, når det kommer til klimaforandringer. Den mørkeste prognose siger faktisk, at landet vil være underlagt vand i slutningen af dette århundrede. Derfor er det essentielt, at øens skrøbelige koralrev bliver beskyttet, og gæster opkræves en miljøskat på 6 USD per nat. Mange af resorterne forsøger desuden at skåne miljøet på hver deres vis: Vivanta by Taj – Coral Reef er for eksempel kendt for at bruge mindst muligt plastik, mens Gili Langkanfushi bruger flydende solpaneler til at drive øen.

Fristet til en ferie?

Du kan også tage på en velsmagende rundrejse i Italien, udforske den svenske vestkyst eller pubkulturen i London.

Hos Secret Escapes finder du tilbud, som er håndplukkede af vores eksperter. Prisen finder du ikke bedre noget sted i tillbudsperioden. Du kan tage et kig på vores aktuelle tilbud her…

One Comment

  1. Angelija777@live.dk says:

    👍👍👍👍👍👍👍👍❤️

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*