Våra favoritdestinationer i USA 2018

Oavsett om man besöker USA för första eller tionde gången finns det alltid något nytt att se här. Ja, drömmarnas land slutar aldrig att förundra, så varför inte ägna en del av reseåret 2018 till denna mångsidiga plats? Vi har samlat några av våra favoritdestinationer, från beachstäder som Miami och Florida Keys till giganter som Los Angeles och New York. Vem vet, kanske blir det i år du äntligen går på Lollapalooza i Chicago eller följer The Freedom Trail runt historiska Boston?

Miami

Art deco-distriktet i Miami. Foto: iStock

Beachen må vara det första som dyker upp när man tänker på Miami, vilket kanske inte är så konstigt med tanke på att det är en av världens mest populära stränder. Men det som verkligen ger Miami dess charm är den sprudlande kreativiteten och arkitekturen. Det går inte att ta miste på de ikoniska, pastellfärgade 1930-talsbyggnaderna längs Ocean Drive, medan den kreativa atmosfären är tydlig i allt från konstgallerierna till restaurangscenen. Det är dock på kvällarna som Miami visar sig från sin bästa sida. Nattlivet är välkänt av en anledning och du kan välja på allt från eleganta takterrasser till salsaställen. Har du ork kvar dagen efter kan du återhämta dig med en solskenspicknick i Bayfront Park.

Boston

Beacon Hill, Boston. Foto: iStock

Historieälskare har mycket att upptäcka i denna revolutionära stad. Du kan knappt runda ett hörn utan att springa in i ännu en bit historia. Det bästa sättet att djupdyka i stadens förflutna är genom att följa The Freedom Trail, som leder kring 16 historiska platser i staden, från Boston Common, som är USA:s äldsta stadspark, till den stora obelisken Bunker Hill Monument. Förutom historia och kultur är kärleken till sport enorm här. Den som vill se en match amerikansk fotboll eller baseboll kan här få chansen att heja fram New England Patriots eller Red Sox.

Florida Keys

Key West. Foto: iStock

Detta pärlband av tropiska öar längs Floridas sydligaste spets lockar med varma temperaturer, otaliga snorklingsmöjligheter och Nordamerikas enda levande korallbarriärrev. Om man gillar friluftsliv finns det mycket att utforska här. Samtidigt erbjuder öarna mycket mer kulturella aktiviteter än många andra tropiska destinationer. Den mest spännande av öarna är Key West, som bjuder på en kombination av karibisk arkitektur, konstgallerier och avslappnade barer.

Chicago

Chicago. Foto: iStock

Skyskrapor och imponerande arkitektur är vardagsmat i The Windy City, och likaså sportevenemang i massor, men det man verkligen kan bäst här är festivaler och evenemang. I Chicago hålls fler än 400 folkfester per år, framförallt med musiktema. Chicago Blues Festival är världens största kostnadsfria bluesfestival, medan musikjätten Lollapalooza välkomnar ett enormt publikhav ute efter att se de bästa artisterna inom rock, pop, hiphop och elektronisk musik. Om stora evenemang inte är din grej anordnas dessutom mindre gatufester i de olika grannskapen varje helg.

Los Angeles

Downtown Los Angeles. Foto: iStock

Hollywoods hemstad är såklart en ikon i sig och underhållningsvärlden har bidragit till de många kultställena inom konst, musik och film, medan den kreativa arkitekturen är lika mångfaldig som överdådig. Los Angeles är en stad som till ytan kan kännas överväldigande, men det är också just det som gör staden så speciell. Här kan man hänga på stranden på förmiddagen, vandra i bergen på eftermiddagen och bege sig ut till klubben på kvällen – allt förpackat i ett alltid lika trendigt paket.

New York

Brooklyn, New York. Foto: iStock

New York är till skillnad från Los Angeles perfekt för de som föredrar att upptäcka städer till fots. Överallt finns gallerier, museer, caféer och matställen, och tack vare mångfalden har de olika stadsdelarna alla en distinkt karaktär – och är egentligen mycket mer intressanta att utforska än många av de klassiska attraktionerna. Konst står dock alltid på schemat här, tack vare bland annat MoMA, The Metropolitan Museum of Art och Guggenheim.

Bli medlem kostnadsfritt i Secret Escapes och få upp till 70 % rabatt på handplockade hotell

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*