Drømmestrender over hele verden

Foto: iStock

Strender kan by på avslapning og sol, fartsfylte aktiviteter og gode fotomuligheter. Det finnes strender for enhver smak og interesse. Bli med på en reise til noen av verdens praktstrender, både til klassiske strender for bading, soling og sløving, men også til noen mer unike strender og områder du ikke finner maken til noe annet sted:

Foto: iStock

Source d’Argent, Seychellene

Vi begynner med en virkelig paradisstrand på vakre Seychellene. På Source d’Argent finner du vakre steinformasjoner, noe som gjør det til et yndet fotomotiv. Stranden er også familievennlig med sitt grunne vann og korallrev. Source d’Argent blir av mange betraktet som en av verdens vakreste strender, så bli ikke overrasket om det er litt folksomt her. Stranden har vært med i en rekke filmer, deriblant ”Castaway”. Vi hadde ikke hatt noe imot å strande her.

Foto: iStock

Dune du Pyla, Frankrike

Kombinér vinferien i den sofistikerte franske storbyen Bordeaux med et besøk på Dune du Pyla, Europas høyeste sanddyne (hele 110 meter). På den ene siden har du Atlanterhavet, perfekt for noen svømmetak, på den andre siden furuskug. Om du blir sulten, serverer lokale fiskere havets delikatesser med rosévin til fra små hytter.

Foto: iStock

Perranporth Beach, Cornwall, England

Cornwall er kanskje ikke et område de fleste nordmenn besøker, men blant engelskmenn er dette feriemålet over alle feriemål om man ønsker å feriere i eget land. Cornwall byr på vill og vakker natur. Undertegnede var innom Perranporth i fjor, og endte med å bli et par dager lenger enn planlagt i denne lille kystbyen/landsbyen med sin fantastiske strand, grotter i fantastiske farger og gode surfemuligheter. Perranporths vandrerhjem ligger vakkert til på en klippe (som man kan se i forgrunnen på bildet over).

Foto: iStock

La Concha, San Sebastian, Spania

San Sebastian i spansk Baskerland er kun slått av Kyoto i Japan når det gjelder byer med høyest tetthet av Michelin-restauranter, et sant eldorado for feinschmeckere. Byen kan dessuten skilte med en vakker bystrand med tilhørende promenade og Belle Époque-arkitektur. På toppen av byen troner en Kristus-statue, så det er ikke bare en flott bystrand San Sebastian har til felles med Rio.

Foto: iStock

Arpoador, Rio de Janeiro, Brasil

Siden vi først nevner Rio: Den populære brasilianske byen er en legendarisk stranddestinasjon. Copacabana er den mest kjente stranden i byen, men mange mener den i dag er en skygge av seg selv, og stranden Arpoador er kanskje vel så bra både for strandliv og uteliv. Arpoador er opplyst om natten, så du finner ikke noe bedre sted for en nattlig svømmetur.

Foto: iStock

South Beach, Miami

Når du tenker på Miami, kommer det sikkert opp bilder av neonlys, art deco-bygninger, fargerike cocktails og sist, men ikke minst, fantastiske strender. Klassiske South Beach er umulig å unngå hvis du tenker å avlegge Miami et besøk.

Foto: iStock

Na Pali, Hawaii

Kauai er den eldste bebodde øya på tropiske Hawaii. På øya finner du over 60 strender, blant annet på den vakre Na Pali-kyststrekningen. I tillegg til gode muligheter til soling og bading byr området på regnskog og et dramatisk, fotogent landskap. Langs kyststrekningen finner du klipper så høye som 1200 meter! Du må imidlertid være i god form for å utforske Na Pali til fots. Derfor er det godt å vite at kajakk er en bra måte å navigere seg rundt i dette paradiset på.

Foto: iStock

El Nido, Palawan, Filippinene

Er du lei av Phuket, Bali og de mer typiske turistdestinasjonene i Asia? Prøv heller Filippinene, som har like vakre strender som de nevnte landene, men ofte uten en like utbygget turistindustri, for eksempel i Palawan-regionen og mer spesifikt El Nido. I tillegg til flotte strender finner du et yrende dyre-, fiske- og planteliv i dette området, samt huler og usedvanlige steinformasjoner. El Nido er også porten til den vakre Bacuit-øygruppa.

Foto: iStock

Glass Beach, California

Noen ganger kommer det noe godt ut av noe vondt, og et eksempel på dette er Glass Beach i California. I gamledager, før vår tids fokus på miljø og gjenvinning, pleide man nemlig å dumpe søppel, for eksempel glass og biler, på denne stranden. Senere ble det ryddet opp her, og bølgene brøt ned glass som siden ble skylt i land som perleaktige steiner. Det er forbudt å fjerne de flotte steinene fra stranden. Ikke en typisk strandferie med andre ord, men en unik opplevelse venter deg om du tar turen til Glass Beach.

Foto: iStock

Elafonisi, Hellas

Den lille greske øya Elafonisi er et av disse drømmestedene vi liker å lengte oss bort til på gråværsdager i Norge. Som mange steder i Hellas og ved Middelhavet for øvrig kan det blir litt vel folksomt i høysesongen, men om du velger å reise på en annen tid av året kan du få en liten bit av dette paradiset selv. En av attraksjonene er den rosa sanden! Med andre ord er dette også en estetisk tiltalende strand, så ikke vær overrasket om du bruker mer tid på å ta bilder til fotoalbumet enn til å svømme og sole deg.

Foto: iStock

Kvalvika, Lofoten

Hvem sa at man trenger å reise til sydlige himmelstrøk for å oppleve en vakker strand? Dra heller nordover, til Lofotens eventyrlandskap. Kvalvika er en av Norges flotteste strender der den ligger innhyllet av bratte fjellskrenter. Helt fram til 1930-tallet var det faktisk fastboende i denne ville og vakre bukten. For en virkelig magisk opplevelse kan du ta en nattlig vandretur hit på sommeren, når solen aldri går ned.

Ble du inspirert til å reise? Se våre aktuelle tilbud!

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*