Vinferie i Italia

Bruschetta og vin, det er livet! (foto: iStock)

Italia hadde ikke vært Italia uten vin. Kombinér strandliv, en spennende storbyferie i Roma eller Milano eller et opphold i Italias vakre landskap med nærstudier av de edle dråpene. Vi skal se nærmere på noen flotte muligheter for de som ønsker å heve vinglasset på en ekte italiensk vingård under neste ferie i støvellandet! Bli med på en delikat reise gjennom Italia, det herlige landet som er verdens største vinprodusent.

Gardasjøen er noe man må få med seg på Italia-turen (foto: iStock)

Redaelli de Zinis, ved Gardasjøen

Radaelli de Zinis ligger vakkert til ved Gardasjøen i Nord-Italia. Her benytter man seg av miljøvennlige metoder for å ikke påvirke de nydelige omgivelsene i for stor grad. Vingården her er 1200 kvadratmeter stor og har historie så langt tilbake som til 1700-tallet, med fem generasjoner De Zini-er innbladet. Det arrangeres selvsagt vinsmaking her. Det tilbys mange ulike pakker, hvor du også kan få smake ferskt, hjemmebakt brød, lokal ost, pesto, oliven og andre godsaker. Beliggenheten ved Gardasjøen er dessuten perfekt for en avslappende og naturskjønn ferie.

Les mer på hjemmesiden til Redaelli de Zinis.

Trenger du hotell: Prøv dette tilbudet, eller eventuelt dette.

Toscanas grønne åser (foto: iStock)

Montalcino, Toscana

Toscana er blant Italias mest populære desinasjoner, noe som ikke kommer som et sjokk om man har sett de bølgende åsene og sjarmerende landsbyene her med egne øyne. Ingen tur hit er komplett uten vinsmaking. Vakre Montelcino er fødestedet til en av Toscanas beste viner, nemlig Brunello di Montalcino. Dette er en av de mest etterspurte vinsortene i verden. De varme og tørre klimaforholdene, med kjøligere netter som er bra for ventilasjon, gjør Brunello-druene perfekte, ofte med en alkoholprosent på over 14 tross at høstingen begynner i september allerede. I dag produserer over 120 produsenter mer enn 3,5 millioner flasker årlig.

Trenger du hotell i Toscana? Her har du et flott hotell.

Orvietos gamleby, vakre omgivelser for vinsmaking (foto: iStock)

Orvieto, Umbria

Vi skal nå til Umbria, Toscanas mindre turistifiserte nabo til sør. Et besøk her kan lett kombineres med en tur til Roma, så det er ingen grunner til at du ikke skal få oppleve det beste av både by og land. Regionen er full av pittoreske gamle byer. Den mest kjente av dem er Orvieto, som ligger på toppen av en ås. Her produseres det mange mener er regionens beste vin, hvitvinen Orvieto. Det sies at dette skal være en av favorittene til selveste Paven, så du er med andre ord i storfint selskap om du også setter den på favorittlisten din etter en vinsmaking.

For vinsmaking i vakre Orvieta, prøv Decugnano dei Barbi, som er høyt rangert på TripAdvisor.

Italia skapt av vinkorker…passende nok (foto: iStock)

Langhe, Piemonte

Piemonte ligger i Italias nordvestlige hjørne og grenser til Sveits og Frankrike. Dette er også muligvis Italias beste vinregion. Det er selvsagt mange gode muligheter til vinsmaking i dette området, men la oss fokusere på Langhe. Du vil møte færre turister her enn i Toscana. Om du ønsker å ha følelsen av å ha reist i en tidsmaskin, kan du besøke vinkjelleren i Catina del Glicine, som stammer fra 1582. I Langhe produseres barolo og barbaresco, to av verdens beste rødviner. Området er også på UNESCOs verdensarvliste.

Noto, en av Planeta-destinasjonene du kan besøke (foto: iStock)

Planeta, Sicilia

Sicilias unike mattradisjoner har vært i vinden de siste årene. Vinen er det heller ikke noe i veien med. Vinprodusenten Planeta har vingårder på fem ulike plasser på billedskjønne Sicilia, blant annet ved vulkanen Etna. Vinsmaking arrangeres selvsagt her. For den nette sum av €15 kan du smake på fire herlige vinsorter. Lunsj med delikatesser fra Sicilia kan også nytes ved en av gårdene. Prøv vingårdens egen olivenolje, med cherrytomater og lokalprodusert ost. Bellissimo!

Les mer her

Om du trenger overnatting under oppholdet, finner du et utmerket hotell her.

Magiske Venezia (foto: iStock)

Venissa, Venezia

Ah, Venezia! Finnes det noen vakrere by? På øya Mazzorbo finner du vingården Venissa, som er tilknyttet et flott hotell og en restaurant. Om du vil unne deg noe helt spesielt, bestill en flaske Dorona, en vin fra en hvit druesort man lenge trodde var utryddet, men som ble gjenoppdaget her. En favoritt blant Venezias aristokrater. De venetianske myndighetene støttet Bisol-familien, som eier Venissa vingård, i arbeidet med å gjenskape de klassiske Dorona-vinene.

Bestill et opphold på øya Burano, ikke langt unna Mazzorbo.

Spansketrappen (foto: iStock)

Roma

Avslutt Italia-oppholdet i ”Den evige stad”. Her finner du ved siden av alle de klassiske severdighetene – Spansketrappen, Trevifontenen, Colosseum og Peterskirken – også noen av verdens beste restauranter. Et perfekt sted å utbringe en skål etter en reise i vinlandet Italia!

Trenger du overnatting i Roma: Her finner du et flott hotell.

Ble du inspirert? Her finner du våre aktuelle tilbud.

Tags: × × × × × × ×

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*