Seks farverige destinationer verden over

Vi har fundet seks farverige destinationer, hvor det ikke er nødvendigt at male byen rød. De er nemlig allerede velsignet med nogle skønne farver, der ikke kan andet end at løfte humøret! Her er vel nærmest tale om en slags farveterapi på farten?

Tag med os på en farveglad rejse seks farverige destinationer. Du finder blandt andet Marokko, Italien, Sydspanien, Rumænien og Grønland.

Den blå by, Chefchaouen, i det nordlige Marokko

Den blå by, Chefchaouen, i det nordlige Marokko

Chefchaouen, Marokko

Cirka to timers kørsel fra den nordmarokkanske by Tanger finder du den fantastiske by Chefchaouen, der i modsætning til de andre multifarvede byer er kendetegnet ved kun én fortryllende farve – blå, blå og atter blå. Den charmerende by ligger i bjergområdet Rif og kan byde på meget andet end blåmalede huse. Foruden nogle fantastiske vandreruter har byen en endnu mere farverig medina, hvor du kan købe fine vævede tæpper, traditionelle tesæt, uldklæder og ikke mindst velduftende krydderier. Du kan også glæde dig til at sætte tænderne i den lækre mad: couscous, tagine, myntete, grillet kød og brød bagt i træfyrede stenovne… Mums!

Fun fact: Du kan selv vælge, om du vil tro på den lavpraktiske teori bag den blå maling, nemlig at den menes at holde myggene væk, eller den mere spirituelle – at jøderne introducerede farven som en hyldest til himlen efter at have flygtet fra nazismen. Uanset hvad er den i vores øjne intet mindre end magisk!

Farverige huse i smukke Burano ved Venedig

Istock: Farverige huse i smukke Burano ved Venedig

Burano, Italien

Den lille italienske ø Burano er virkelig den perfekte kur mod hverdagens grå trummerum. Du bliver ikke kun mødt af det skønne, norditalienske klima men også en række farverige, smukke husfacader langs de charmerende vandveje. På øen, der ligger ca. 45 minutters bådtur fra Vendig i Venedig-bugten, har man formået at holde fast i de gamle traditioner, og blandt andet knipleriet er udbredt. Side om side med håndværksforretningerne finder du traditionelle gelatobutikker og trattorias, der bugner af friskfanget fisk og skaldyr.

Find vej: Det siges, at fiskerne oprindeligt gav deres huse de karakteristiske farver for at kunne få øje på dem selv i den værste tåge. Du kan dog med fordel lade dig vildfare i de fantastiske gader og mærke humøret løfte sig af de mange, glade farver.

Havana på Cuba i Caribien

Istock: Havana på Cuba i Caribien

Havana, Cuba

I Cubas hovedstad, Havana, er det ikke kun bygningernes facader, der bidrager til det farverige bybillede. Bilerne spiller nemlig en stor rolle i den fantastiske by, der nærmest udgør et stort bilmekka – i hvert fald hvis man er til klassiske biler. Bagtæppet til de amerikanske flydere er den gamle bydel La Habana Viejas farverige husfacader – et kvarter der daterer helt tilbage til byens grundlæggelse i 1519. Sving forbi epicentret, Plaza Vieja, bestil en Cuba Libre (det vi på godt dansk kender som en rom og cola) og indsnus atmosfæren: levende, boheme-agtig, en smule kaotisk og intet mindre end fantastisk.

Tip: Hvis byens multifarvede husfacader og stærke cuba libres endnu ikke har fået dit humør helt op at ringe, forslår vi, at du udforsker byens musikscene. Lad salsaens livlige rytmer forføre dig på en af byens klassiske klubber såsom Casa de la Música eller Diablo Tun Tun. Forbered dig dog på ikke at være den eneste salsahungrende turist.

Alicante - ferieby i Spanien

Istock: Alicante – ferieby i Spanien

La Muralla Roja, Alicante, Spanien

Det drømmeagtige lejlighedskompleks, La Muralla Roja, kan prale af en dyb, rustagtig rød, som står i flot kontrast til det omkringliggende landskab – havet og palmerne. Det holder til ved kysten nord for Alicante og er derfor et fremragende udflugtsmål, hvis du ønsker at være lidt kulturel på badeferien. Arkitekten Ricardo Bofill har taget inspiration fra Nordafrikas arkitektur og traditionelle kasbhaer, og bevæger du dig indenfor i komplekset, finder du andre smukke farver som indigoblå og violet.

Bonusinfo: Skulle du forelske dig hovedkluds, kan du faktisk leje en af de 50 eksklusive lejligheder. Fik vi nævnt, at der er solterrasse, pool og sauna på taget?

Farverige huse i Uummannaq i Grønland

Istock: Farverige huse i Uummannaq i Grønland

Grønland

Selvom Grønland er dækket af sne store dele af året, er det faktisk en overraskende farverig destination – primært på grund af de charmerende, farverige træhuse. Den farverige arkitektur stammer faktisk fra kolonitiden, hvor farverne oprindeligt angav bygningens funktion; sygehusene var gule, butikkerne var røde, og fiskehusene var blå. I dag har man dog omfavnet farvepaletten og taget alle regnbuens farver i brug – til vores store begejstring! Hundeslædekørsel, hiking, kajaksejlads, hvalsafari, stjernekiggeri og lystfiskeri….vi behøver vel næsten ikke at sige, at landet byder et fantastisk stort udvalg af naturaktiviteter.

Tip: Hvis du vil sætte lidt ekstra kulør på din Grønlandsrejse, kan du med fordel besøge landet i efteråret eller vinteren, hvor du kan være heldig at se nordlyset danse på vinterhimlen.

Sighisoara i Rumænien

Istock: Sighisoara i Rumænien

Sighișoara, Rumænien

Den farverige by Sighișoara ligger i Rumæniens eventyrlige område Transsylvanien og er optaget på UNESCO’s Verdensarvsliste på grund af sine farverige, brostensbelagte gader, som er yderst velbevarede. Rumænien er i det hele taget en destination, der bliver stadigt mere populær blandt danskerne – blandt andet på grund af dens fantastiske eventyrslotte, smukke bjergområder og spændende kultur. Også byens vin- og madkultur er værd at nævne, og særligt her er indflydelsen fra de gamle romere tydelig.

Fun fact: Det siges, at Dracula blev født i Sighișoara. Tør du stadig besøge byen?

Mangler du et sted at bo?

Psst… Hvis denne skønne palette af farverige destinationer har vækket din rejselyst, kan du tage et kig på Secret Escapes’ aktuelle kampagner her.

Du kan også dykke ned i nogle af vores andre guides, der blandt andet tager dig på opdagelse langs den svenske vestkyst, til London livlige pubkultur eller til ferieparadiset i Maldiverne.

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*