Veckans hotell: At Six

I mars 2017 slår Stockholms nya lyxhotell At Six upp portarna för sina första gäster. Inredningsarkitekterna Hannah Carter Owers och Richard McConkey från Universal Design Studio ligger bakom den kreativa pånyttfödelsen av denna före detta bankbyggnad, numera ett livsstilshotell där tidlös design möter moderna konstverk och skulpturer, särskilt utvalda till At Six av curatorn Sune Nordgren. Tanken bakom designen är att skapa en plats man både vill se och synas på.

Design av Hannah Carter Owers & Richard McConkey,

Design av Hannah Carter Owers & Richard McConkey

Rummen

Tidlös glamour möter avantgarde i rummen och sviterna – tänk mörkt läder, ek, bruna toner, välplacerade accentfärger och massiva skrivbord i marmor. Rummen på detta lyxhotell är generöst tilltagna och inredda med specialdesignade möbler där man kan koppla av med stil.

Tidlös design i hotellrummen

Ett av hotellets Standardrum

Barerna

Det är inte bara designen som imponerar på At Six. Den intima lobbybaren utlovar stora smaker i små portioner, medan cocktailbaren på sjätte våningen mixar sofistikerade drinkar och regelbundet kommer att vara värd till evenemang och underhållning.

Signaturdrinken XOXO Tokyo

Signaturdrinken XOXO Tokyo

Restaurangerna

Restaurangen specialiserar sig på moderna europeiska rätter och internationella klassiker, med stor kärlek för lokala säsongsråvaror, matchat med cool konst och design. På sommaren sträcker sig matsalen ut till en terrass på torget utanför. Precis intill hittar du dessutom Tak, en takrestaurang med två våningar och en uteservering. Här hyllas stjärnkocken Frida Ronge för sina nordisk-japanska skapelser.

Vackra vyer från terrassen

Vackra vyer från terrassen

Läget

At Six ligger på livliga Brunkebergstorg på Norrmalm, känt för att tidigare ha varit societetens tillhåll i Stockholm. Hotellet är omgivet av några av stadens mest eleganta butiker och populära restauranger. Kungsträdgården, Sergels torg, Gustav Adolfs torg och centralstationen ligger alla på bekvämt gångavstånd. När At Six öppnar i mars kommer det garanterat att bli det hetaste stället i Stockholm att sova, äta, mingla och bli överraskad på.

Ett blomstrande Brunkebergstorg

Ett blomstrande Brunkebergstorg

Bli medlem kostnadsfritt i Secret Escapes och få upp till 70 % rabatt på handplockade hotell – klicka här

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*