Trenger du reiseinspirasjon? 11 flotte reisemål

Verden er full av spennende reisemål. Noen ganger kan alle mulighetene være overveldende. Så for å hjelpe deg med å velge, har vi plukket ut noen varierte og eventyrlige reisemål ulike steder på planeten vår:

Cartagena-768x510

Cartagena

Colombia

Colombia var for noen tiår siden et land de fleste ikke ønsket å reise til, med borgerkrig, Pablo Escobar og narkotika som stikkord. Heldigvis har landet endret seg dramatisk til det bedre. Nå har flere og flere reisende fått øynene opp for Colombia, et land som kan by på trivelige innbyggere, historiske byer, vakre tropiske strender og vill jungel. Den fargesprakende spanske koloniarkitekturen i Cartagena er for eksempel enestående. Som besøkende i Colombia vil du fort merke at hjemlandet til Gabriel Garcia Marquez’ magiske realisme rett og slett er…magisk. Ja, så er ikke klimaet så verst heller, da! 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Sveti Stefan

Montenegro

Velkommen til Montenegro, et av Europas yngste land. Landet fikk sin selvstendighet så sent som i 2006 og er i dag hjem til drøye 600 000 innbyggere. Langs kysten finner du en rekke sjarmerende middelalderbyer, som billedskjønne Sveti Stefan, der berømtheter som Marilyn Monroe og Claudia Schiffer har lagt ferien sin. Om du synes det er passé å dra til Kroatia, så vil du skille deg ut fra mengden med en tur til Montenegro.

 

Murchison Falls, Uganda

Murchison Falls

Uganda

Winston Churchill omtalte i sin tid Uganda som «Afrikas perle». Det forstår man fort når man setter fot i dette frodige og fascinerende landet. Uganda har nasjonalparker med alt du forventer deg av afrikansk dyreliv, og prisene er ofte mer overkommelige enn i nabolandene. Besøk for eksempel Murchison Falls nasjonalpark med sine spektakulære fossefall. Her ble flere scener i Hollywood-klassikeren «Afrikadronningen» spilt inn. Uganda hadde i sin tid et litt frynsete rykte, men er i dag et trygt land med en gjestfri befolkning. Andre høydepunkter er Nilens utspring og muligheten til å få et fantastisk møte med de sjeldne fjellgorillaene  (som er overraskende fredelige størrelsen tatt i betraktning) på grensen mot DR Kongo og Rwanda.

Lake-Louise-Banff-Canada-hires-768x510 (1)

Lake Louise, Banff

Canada

Om du tar en titt på et kart over Canada, ser du at de fleste innbyggerne har samlet seg i store byer i sør. Med andre ord har du enorme områder med skog, fjell og øde landskap å utforske. Canada er virkelig et el dorado for naturelskere. Men det betyr ikke at Canada ikke har spennende storbyer å lokke reisende med. Toronto er et godt alternativ til New York og de andre velbesøkte storbyene sør for grensen. Sjarmerende Quebec (hovedstaden i regionen med samme navn) er et fint sted å sjekke om skolefransken fortsatt holder stand. Gamlebyen har hus og murer som stammer fra tiden da franskmennene regjerte her.

The royal library inside the secret garden of Changdeokgung Palace in Seoul, South Korea.

Changdeokgung Palace, Seoul

Seoul, Sør-Korea

Ferier Gagnam style i metropolen Seoul! Enten du liker karaoke (koreanerne elsker det!), shopping eller det herlige koreanske kjøkkenet, har du utvilsomt kommet til riktig sted! Nabolaget Bukchon Hanok er et fint sted for dem som ønsker å se tradisjonelle koreanske hus. Utvalget av gatemat i Seoul er også strålende. For en billig penge kan du spise klassiske koreanske pannekaker, kyllinggrillspyd og krydrede riskaker. Det hele avsluttes selvsagt med en kopp god te i et tradisjonelt tehus.

 

Llyn-Mymbyr-reflections-rs

Llyn Mymbyr

Wales

Wales er mer enn Gareth Bale og Tom Jones, det er også et lite land spekket med vakker natur perfekt for fotturer og eventyr. Pittoreske små byer og landsbyer ligger vakkert til ved havet. En av disse byenes navn er på hele 51 bokstaver, noe som gjør det til et av verdens lengste stedsnavn. Snowdonia nasjonalpark er ikke like vanskelig å uttale heldigvis, for dette er en naturskjønn region du trolig vil snakke begeistret om lenge etter et besøk.

 

Al-Khazneh-in-Petra-hires-768x512

Petra

Jordan

I en region som preges av mye uro er Jordan en fredelig oase, og godt er det, for Jordan har mye flott å vise fram til sine gjester. Du må for all del ikke gå glipp av Petra, en oldtidsby med bygninger bygget inn i fjellet. Man tror byens historie strekker seg helt tilbake til rundt år 300 f.Kr. Petra ble nevnt blant «de syv nye underverker i verden» i 2007. Om du føler for litt bading, men er av den late typen, er nok Dødehavet stedet for deg. På grunn av den høye saltholdigheten her kan du legge deg godt til rette med en god bok uten å måtte bry deg med å svømme. Ja, eller hvorfor ikke ta med en laptop ut og se på «Indiana Jones og det siste korstog»? For den inneholder nemlig scener spilt inn i Petra.

Summer panorama of Helsinki, Finland

Helsinki

Finland

På tide å rette blikket til mer hjemlige trakter, til vårt naboland Finland. Tross at Finland deler grense med oss er det likevel mange nordmenn som aldri har tatt turen hit. Helsinki kan selvsagt nås med fly, men en annen mulighet er båt over natten fra Stockholm, en morsom anledning til å stifte nærmere bekjentskap med to vakre nordiske hovedsteder. Når man besøker Helsinki ser man tydelig at beliggenheten mellom Skandinavia og Russland har preget arkitekturen. Det litt mystiske språket er det ikke lett å forstå mye av, men det er desto mer fascinerende å lytte til. I Helsinki kan du besøke den tradisjonsrike markedsplassen ved havnen, det moderne kunstmuseet Kiasma, den flotte jernbanestasjonen og barene i Kallio, Helsinkis hippe svar på Grünerløkka.

Beautiful lake of Sete Cidades, Azores, Portugal Europe edit

Sete Cidades

Azorene

Azorene tilhører Portugal, men ligger 1300 km fra fastlandet. Azorene er en natuskjønn øygruppe som er perfekt for dem som liker lange fot- eller sykkelturer i ferien sin. Azorene er dessuten et paradis for surfere, og om du liker kajakkpadling, hvalsafari eller delfiner, har du også kommet til riktig sted. Alle øyene er vulkanske øyer, og vulkanen Ponta do Pico ruver hele 2351 meter over landskapet. Den saltholdige luften her sies å ha en velgjørende effekt på huden. Husk for all del også å smake på petiscos (portugisisk tapas) og herlig, lokalprodusert hvitvin.

Sunrise over Ararat in Armenia with Khor Virap Monastery

Soloppgang over Ararat med Khor Virap foran

Armenia

Armenia var verdens første land som gjorde kristendom til statsreligion, noe imponerende middelalderklostre i dramatiske fjellandskap bærer vitne om. Armenia kan by sine gjester på en god dose post-sovjetisk sjarm i frisk fjelluft. Landet ligger nemlig i den sørlige delen av fjellkjeden Kaukasus. Konjakken Ararat (oppkalt etter fjellet) er en klassiker berømt langt utenfor landets grenser.

 

Taipei, Taiwan skyline at twilight

Taipei

Taiwan

Klar for noe nytt og eksotisk? Hvorfor ikke gi Taiwan en sjanse? Denne frodige øya har mye å by på. Taipei er en moderne storby som frister med mye spennende. Blant annet kan du nyte den imponerende utsikten fra skyskraperen Taipei 101, som i sin tid var verdens høyeste bygning. Men det er kanskje først og fremst naturen som gjør Taiwan til et flott reisemål. Ta for eksempel en tur til Kenting nasjonalpark med sine dramatiske formasjoner og eksotiske flora og fauna. Om du er interessert i tradisjonell taiwansk kultur, vil et besøk til templene og tehusene i Tainan nok være en stor opplevelse.

Ble du inspirert?

Ta en tur innom vår side med aktuelle tilbud

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*