Find hyggen i København

Nyhavn i København, Danmark

Istock: Nyhavn i København, Danmark

Mens ordet hygge er på verdensturné i disse dage, trækker vi danskere på skuldrene. Det er så forankret en del af vores kultur, at det i virkeligheden kan være svært at definere det. Så hvorfor ikke vise det? Og hvilket bedre sted at illustrere hyggen end med weekendhygge i København – vores vidunderlige hovedstad, hvor netop hyggen flyder i store og generøse mængder?

På jagt efter hyggen

Vi vil vove at påstå, at hyggen både kan findes ude såvel som inde, i regnvejr såvel som i solskin samt i smagen og duften af en velsmagende drink eller et udsøgt måltid. Så læs med hér, hvis du planlægger et ophold i hovedstaden denne vinter eller det kommende forår…

København, Danmark

Istock: København, Danmark

I regnvejr

Statens Museum for Kunst er en fantastisk – og gratis – aktivitet, når kalenderen siger hygge i København, og hvis vejret driller. Parkér paraplyen, og rejs tilbage til Krøyer, Købke og Hammershøis storhedstid. Du kan også besøge Matisse og Derain på museets franske udstilling eller time dit besøg med de populære SMK Fridays, hvor du kan opleve kunsten i mere uformelle og hyggelige rammer med drinks, art talks og forestillinger.

Hvad siger du til en god omgang backgammon, scrabble eller skak? Hvad end du er til terninger, kort eller strategiske mindgames, kan du med garanti finde dit yndlingsspil blandt de mere end 1.300 spil, som Bastard Café byder på. Og er der noget mere hyggeligt end at have kaffe i koppen og terninger i hånden i selskab med dine venner? Vi tror det næppe…

I solskin

Alle sømænd er glade for piger ♬ Varm stemmebåndet op, ifør dig din mest maritime, stribede trøje og hop i en GoBoat, hvor du kan være kaptajn på eget skib. Med det nye koncept kan du invitere familien eller vennerne med på en bådtur, hvor I ser København fra vandsiden (bemærk, at sæsonen starter i marts). Og hvorfor ikke tage en kold flaske rosé med i tasken og time turen med solnedgangen? Hvor hyggeligt!

Kanalerne i København

Istock: København

En god slentretur er aldrig at kimse ad, og København vrimler med gode ruter, hvor man kan komme forbi både parker, instagram-værdige bygninger og velassorterede kaffebarer. Grib en kop varm kaffe, tag en ven under armen og sæt så kurs mod Nyboder, Kastellet og Østre Anlæg. På en overskuelig gåtur får du både grønne parkoplevelser, flotte udsyn over København og ikke mindst hyggelig landsbystemning i hjertet af storbyen.

Til smagsløgene

Torsdagstarteletter i Torvehallerne,  nybagt gulerodskage på Copenhagen Street Food eller en god, solid kartoffelmad på FAR’s DRENG i Ny Adelgade? Vi kunne skrive romaner om byens spisemuligheder, men vil nøjes med give et kærligt shoutout til de caféer, madboder og restauranter, der serverer gode, danske klassikere, som sender os direkte tilbage til mormors hyggelige stue. Vi nævner i flæng: Aamands Etablissement, Royal Smushi Café, Restaurant Palægade, Schønneman, Øl & Brød… Og så er der vist bare at sige – velbekomme!

Til tørsten

Hyggen kommer i den grad også i flydende format, og der er ikke noget, som kan kickstarte den som en friskbrygget, dampende varm kop kaffe! Det kan være svært at følge med på Københavns kaffemarked, men du kan med fordel besøge mikroristeriet The Coffee Collective, som du både finder i Torvehallerne og på Nørrebros überhippe Jægersborgsgade. Hvis du vil opleve en mere videnskabelig fremgang til kaffebrygningen, kan Kent Kaffe Laboratorium anbefales. Her fremstilles de gyldne dråber bl.a. i kolber over bunsenbrændere – som var du tilbage i fysiktimen.

Nærmer klokken sig et tidspunkt, hvor kaffen ikke helt tilfredsstiller tørsten, er Kødbyen et godt sted at starte. Nyd den gennemførte bodegastemning på den hyggelige Mesteren & Lærlingen, eller skru op for hyggen på mere eksklusiv vis på den nye champagnebar KB3Vesterbro Vinstue og Ravnsborg Vinbar kan også anbefales til dem, der foretrækker en uhøjtidelig  atmosfære, og der servereres i øvrigt også nogle skønne retter inspireret af både Middelhavet og det nordiske køkken.

Nyhavn i København, Danmark

Istock: Nyhavn i København, Danmark

Klar til weekendhygge i København?

Mangler du et hyggeligt sted at sove, så tag et kig på Secret Escapes’ aktuelle kampagner i København her.

Du kan også opgradere besøget i København med en tur langs den svenske vestkyst, eller måske du vil lidt længere væk. Tag et kig på vores guides til Europas smukkeste parker, Rom eller Londons livlige pubkultur.

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*