De läskigaste resmålen på Halloween

Glöm dansande skelett och glada pumpalyktor – dessa destinationer får håren att resa sig i nacken bara av att läsa om dem. Om du redan planerat årets firande, satsa på nästa år som det läskigaste hittils…

Chapel of Bones, Portugal

Beundra de konstnärliga väggarna med utkarvade detaljer, perfekt skulpterat och staplat i detta 1500-talskapell i byn Evora. Kliv lite närmare och känn håren resa sig på armarna när du inser att väggarna består av skallar och ben av inte mindre än 5000 människor… I en 1400-talskyrka utanför Prag hittar du samma koncept och omges av 40 000 människoben. Någon som är sugen på en mysig power nap i kyrkbänken?

Skallar och ben i kapellet.

Skallar och ben i kapellet.

Torture Museum, Amsterdam

Stig på i detta privatägda museum som visar de mest makabra tortyrobjekt i en mörk och skum atmosfär som ger en bild av hur rättssystemet fungerade för ungefär 500 år sedan. Förbered dig på sträckbänkar, spikfåtöljer, diverse objekt för att klämma sönder eller dra isär huvudet och mycket mer, samt målningar som demonstrerar hur tortyren gick till. Ett hett tips är att vänta med lunch tills efter ert besök här.

Lust att hänga här en stund?

Lust att hänga här en stund?

Den mest hemsökta staden i Storbritannien, Edinburgh

Med en lång historia av blodtörstiga monarker, gravplundrare och politiskt kaos, kan man förstå att staden kallas för en av de mest hemsökta i Storbritannien. Några extra läskiga platser att besöka för att få den rätta stämningen: Edinburgh Castle – stadens mest ikoniska landmärke – där mystiska trummande ljud och knackningar hörts eller Greyfriars Kirkyard som huserar poeter, arkitekter och historiker från 1500-talet. På senare år har det rapporterats om besökare som lämnat platsen med blåmärken och rivsår orsakade av en poltergeist som hemsöker platsen.

Calton Hill i Edinburgh.

Calton Hill i Edinburgh.

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*