På togreise gjennom Nord-Italia

Kontinental-Europa har et godt transportnettverk, og man kan enkelt forflytte seg mellom land uten å måtte reise med bil. Med en evig aktuell interrail-trend har du stort sett hele Europa for dine føtter. Vi tok turen til Nord-Italia.

Vi skulle gjerne gått av toget og opplevd mer av Dolomittene… (Bilde: Littlewormy, Thinkstock)

Reisen startet i Tyskland via Sveits og videre gjennom Dolomittene – en drøm av en fjellkjede helt nord i Italia – hvor man helst vil hoppe av og tilbringe noen dager. Her ligger små og sjarmerende tettsteder som inspirerer til å flytte til den italienske landsbygda, med nærhet til fjell og sjø så vel som større byer. Vel fremme i Milano, den nordlige byen som har etablert seg som en av Europas motehovedstader, er landskapet helt annerledes. Som i alle større italienske byer, er byen bygd rundt en enorm og nydelig katedral, og sjarmerende smågater ligger kranset rundt. I motehovedstaden Milano bugner det over av muligheter for både designbevisst og prisbevisst shopping, men byen er også et godt reisemål for kunstinteresserte. Her kan du oppleve Leonardo Da Vincis originale «Det siste måltid», før du selv utforsker Milanos mangfold av måltider. Finn din favoritt blant eksklusive restauranter og familiesteder – vi fant vår favorittrisotto på en helt tilfeldig gaterestaurant med klassiske rød- og hvitrutede duker. Du vet aldri hvor de virkelige skattene ligger – noen ganger må man bare ta en sjanse.

Ikke gå glipp av katedralen i sentrum av Milano (Bilde: JANIFEST, Thinkstock)

Neste stopp er billedskjønne Firenze, som med sin klasse og sjarm raskt blir en favorittdestinasjon. Byen har hele 72 muséer, og kunstinteresserte kan blant annet se originaler av Michelangelo og flotte renessansemalerier. Den ultimate opplevelsen av Firenze får du likevel ved å leie en sykkel eller ta bussen til Piazzale Michelangelo ved solnedgang, hvor du har en helt unik utsikt over byen i nydelig lys. Her står flere bronsekopier av Michelangelo’s statuer, blant annet David-statuen. Tilbake i bykjernen er det vanskelig å ikke la seg sjarmere av gatekaféene eller de hyggelige italienerne, og det skal mye til for å fjerne seg helt fra tanken om at her kunne man gjerne slått seg til ro.

Reis opp til Piazzale Michelangelo for å få en fantastisk utsikt over Firenze (Bilde: Orpheus26, Thinkstock)

Med Firenze som utgangspunkt har man hele Toscana innen rekkevidde. Pisa er et must for alle med kamera rundt halsen, hvor du i tillegg til å ta det obligatoriske bildet ved det skjeve tårnet bør utforske muséene og spise lunsj på matmarkedet. Den sjarmerende byen Lucca er også verdt et besøk, og kan kombineres med en dagsutflukt til Pisa, da de ligger bare en times avstand fra hverandre. En kort reise unna ligger dessuten middelalderbyen Siena, som er på UNESCOs verdensarvliste. Felles for alle tre er en nydelig togreise mens du venter på at eventyret skal starte.

Ta en dagstur til Siena – en av mange flotte byer i Toscana (Bilde: Andrei Ovlov, Thinkstock)

Fra Firenze er det egentlig bare fantasien som setter grenser. Med direktetog er du i Roma i løpet av to timer, og byer som Genoa, Bologna og Verona er som korte distanser å regne. Bologna er en nydelig by like nord for Firenze, som blant annet er kjent for å huse verdens første universitet. Ganske spesielt er det at dens historie rommer konkurranser i tårnbygging mellom velstående familier. Fra vinnertårnet – Assinellitårnet – har du utsikt over hele byen og den karakteristiske murhusbebyggelsen. Byen er dessuten helt perfekt for sykling, og du kan utforske både byen og nærliggende parker som Giardini Margherita, hvor du kan tilbringe flere timer og bare kontemplere over livet.

Se Bolognas skyline fra Assinelli-tårnet sentralt i byen (Bilde: Giacomomo, Thinkstock)

Som Shakespeare-entusiast møter man valgets kvaler i valget mellom Verona og Venezia – hjem for to av Shakespeares mest kjente stykker, «Romeo og Juliet» og «Kjøpmannen i Venedig», men med god prioriteringsvilje kan man selvfølgelig rekke begge deler. Venezia er som kjent et romantisk sentrum i Europa, og det skal mye til for å ikke la seg fascinere. Det kan være verdt å investere i en gondoltur, men man får også sett mye til fots og på de større båtene som ferdes rundt på den store kanalen. Med muséer og byggverk i verdensklasse er det ingen tvil om at Venezia er en by man bare «må» se – bare skynd deg før den synker!

Vi forelsket oss i Venezia… Ta med kjæresten hit! (Bilde: Fazon1, Thinkstock)

Italia er ett av våre favorittreisemål, og vi har alltid gode tilbud på hjemmesidene våre. Se selv på Secretescapes.no

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*