Veckans hotell: The Winery Hotel

Välkommen till Sveriges första urbana vineri och hotell– ett originellt koncept där du som gäst kan följa druvans väg från fat till flaska. Den industriella exteriören på The Winery Hotel i Solna för genast tankarna till en anrik vingård och väl inne möts du av ekfat fyllda av vin i sin mognadsprocess och stålblanka vincisterner bakom glasväggar. Urbana vinerier finns framför allt runt om i USA och börjar även synas i London men enligt delägare Sofia kan detta vara det första som slagit ihop sitt vineri med en hotellverksamhet.

Stålblanka vincisterner bakom baren

Druvorna fraktas varsamt från bland annat vingården Terreno i Toscana under ledning av vinmakaren Luca Retondini och väl på plats börjar framställningen av ett förstklassigt vin, där gästerna kan följa hantverket steg för steg för att sedan avnjuta ett glas i Vinoteket, Winery Kitchen Terreno Deli och på hotellets roof top.

Roof top-baren med pool som är öppen vid fint väder

I hotellets kök är närodlat, naturligt och nytänk ett genomgående mantra och givetvis är vinet i stort fokus även i restaurangen. Winery Kitchen är öppen för alla och erbjuder både frukost, lunch och middag. Låt de duktiga sommeliererna guida dig till nya smakupplevelser och kanske hittar du en ny favorit i vindjungeln?

Efter ett och ett annat glas vin känns det helt perfekt att kunna dra sig tillbaka och spendera natten på The Winery Hotels välkomnande och ombonade gästrum med utsikt över Brunnsviken eller Arenastaden. Rummen är inspirerade av det egna vineriet och tar inspiration från ombyggda industrilokaler i Brooklyn. Tänk tegelväggar, betongtak och stora fönster som släpper in mycket ljus. Väggarna går i samma ton som gröna druvor och golven är helt logiskt gjorda av kork.

Missa inte ett besök i delibutiken Terreno Deli där du hittar ostar, olivolja, hembakat bröd, Prosciutto crudo di Parma och andra läckerheter att avnjuta på plats med ett glas vin, eller att ta med hem.

Terreno Deli

Vinprovning och guidade turer i vineriet

Varje veckodag samt lördagar kan du  gå en guidad tur i vineriet där du får provsmaka det egna vinet Winery Red. Torsdagar till lördagar erbjuds även 45-minuters vinprovningar med olika teman i hotellets Vinotek. Läs mer om The Winery Hotels olika events här.

The Winery Hotel ligger i Solna strax utanför Stockholms centrum, men du behöver inte nödvändigtvis åka in till centrum för att shoppa eftersom du har Mall of Scandinavia knappt en kilometer bort. I närheten ligger även Friends Arena, Kistamässan, Solvalla travbana och Bromma flygplats.

Bli medlem i Secret Escapes och få upp till 70 % rabatt på hotellvistelser i Sverige och världen över.  Klicka här.

 

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*