Romantiska getaways i vår

Vinterjackan åker in i garderoben, tussilagon blommar i dikena, fåglarna kvittrar och solen börjar värma igen – det är de första vårtecknen som gör den långa väntan genom vintern värd besväret. Vårdagjämningen stundar och vad passar väl bättre än att fira den med en romantisk getaway? Vi har finkammat de bästa pärlorna från västkust till östkust och vet förstås vilka guldkorn du inte får missa.

Smögen Hafvsbad, romantiska getaways

Smögen Hafvsbad

Smögen klassas ofta som den ultimata sommardestinationen, men området är minst lika vackert på våren och då slipper man förstås folkströmmarna. Oavsett årstid råder det ingen tvekan om att Smögen är en av västkusten bästa juveler; havet, klipporna och trästugorna som kantar bryggan har prytt vykort efter vykort. Sen är det ju förstås havets delikatesser som lockar. Nära hamnen ligger Smögen Hafvsbad där man bjuds in till njuta och må bra av den friska luften och välgörande spabehandlingar. Hotellet öppnade sommaren 1900 och är fortfarande samma klassiska kurortshotell som då.

Kronovalls Vinslott, romantiska getaways

Kronovalls Vinslott

Österlen är som vår på burk. Den bildsköna miljön lyses upp av gyllene rapsfält, svajande vass och långa stränder. Naturen får en helt enkelt att koppla av utan att man behöver tvinga fram det. På Kronovalls Vinslott kan man unna sig lite extra Österlenlyx och drömma sig tillbaka till svunna tider; den historiska byggnaden stod klart på 1800-talet och designen är relativt orörd. I iskällaren lagras fina viner som paras med handplockade produkter från bönder och odlare i närheten. Medan man är här är vackra Simrishamn, Tomelilla och kullarna vid Brösarps Backar säkra utflyktskort.

Vadstena Klosterhotel, romantiska getaways

Vadstena Klosterhotel

Den som är på jakt efter romantik kan slå på stort och besöka hotellet som utsågs till Europas mest romantiska under galan Historic Hotels of Europe 2015, nämligen Vadstena Klosterhotel. Det här är inte bara ett romantiknäste, utan även en av Sveriges äldsta byggnader. Klosterområdet är fullt av historia, från de medeltida valven till restaurangen Munkklostret, men det hindar förstås inte att man adderat en modern touch till andra områden, som spaavdelningen till exempel. Närheten till Vättern och den pittoreska stadskärnan full av medeltidshistoria gör Vadstena till en riktigt minnesvärd weekenddestination.

Görvälns Slott, romantiska getaways

Görvälns Slott

Västkust i all ära – östkusten har förstås precis lika många höjdpunkter att tävla med. I Järfälla blir man fullkomligt bortskämd med gröna skogar och vackra sjöar, perfekt om det är den våriga naturen som lockar mest. Vill man känna på storstadspulsen ligger Stockholm bara en halvtimmes färd bort. Det bästa av två världar helt enkelt. Här, mitt i det vackra landskapet, ligger pampiga Görvälns Slott som adderar en excentrisk nivå till den klassiska slottsmiljön; förmodligen en av anledningarna till att det utsetts till Sveriges ledande boutiquehotell i World Travel Awards tre år i rad. Lyxstil, unika rum och svensk mattradition gifter sig med de fridfulla omgivningarna med sjön i spetsen. En bättre vårdröm får man leta efter.

 

Bli medlem i Secret Escapes idag och få upp till 70 % rabatt på resor och hotell över hela världen – Klicka här

Tags: × × × × ×

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*