Veckans hotell: Thompson Miami Beach

Det krävs en hel del för att tävla med mångfalden av glammiga hotellöppningar i Miami – särskilt nu när den här spelaren har tagit det hela till nästa nivå. Thompson Miami Beach är en fröjd för ögat och har med direkt tillgång de spektakulära vita sandvidderna armbågat sig fram till gräddan av Floridas ultrahippa strandscen.

thompson 1

Inget Instagram-filter behövs för att föreviga de färgstarka kanariegula och marinblå tonerna som genomsyrar byggnadens interiör och exteriör. Med en vision framtagen av Martin Brudnizki (designer av The Ivy, Dean Street Townhouse och ena halvan av det kreativa teamet bakom Soho Beach House) har Thompson Miami Beach fått samma atmosfär som en konstnärlig privat medlemsklubb. Det här är bland de mest ambitiösa satsningarna (och den första som vetter mot havet) från boutiquehotellgruppen Thompson, vars portfolio innehåller nio europeiska tillhåll.

thompson 2

Premium King room

thompson 3

Med risk för att förråda de andra nio hotellen i gruppen måste vi nog erkänna att Thompson Miami Beach är vår favorit. Den superfräscha stilen fullkomligt skriker solsken, medan hintarna mot 1950-talets glamour gör hotellet till ett av de mest attraktiva vi sett. Hotellet ligger i ett restaurerat 1940-tals Art Deco-torn – signaturarkitekturen på Collins Avenue – och är en triumf av 50-talsoptik och livlig färg.

thompson 4

thompson 5

Det här är inte bara en ikon för hotelldesignfans; det är även hem till två flotta Michelle Bernstein-restauranger, tre barer, ett jetlag-botande takterrass-spa, ett dygnetruntöppet fitnesscenter med kostnadsfria träningspass för gäster och två perfekta pooler omgivna av tropiska trädgårdar, så det finns ingen anledning att gå ut förrän utforskningssuget gör sig påmint. South Beach (den livligaste delen där allt händer) är nära, men inte inom skrikigt hörhåll, likväl som Lincoln Roads överflöd av caféer och butiker. Men trots grannskapets meriter kan inget slå upplevelsen av att se vågorna rulla in från en av de där karamellrandiga solstolarna. Kom beväpnad med en hög tidningar och en riktigt bra sommarspellista…

Klicka här för att bli medlem i Secret Escapes – det är helt kostnadsfritt och du får upp till 70 % rabatt på hotell och resor över hela världen.

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*